BANKALARIN İKİ ÖNEMLİ SORUNU

yazar:

kategori:

Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, bankacılık sektörünün 2015 yılındaki iki önemli sorununu açıkladı. 
Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, 2015 yılının bankacılık sektörü için sorunlu kredi portföyüne daha fazla odaklanması ve bu taraftaki riskleri daha dikkatli yönetmesi gereken bir sene olduğunu söyledi. Fahrettin Yahşi, “Bu yıl bankacılık sektöründe sorunlu kredilerini en iyi yöneten bankacının en iyi bankacı olduğu bir dönem olabilir” dedi. Gaziantep’te yapılan Albaraka KOBİ Buluşmaları Toplantısı öncesinde gazetecilerin sektöre ilişkin sorularını yanıtlayan Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Türkiye ekonomisinin 2014 yılında yüzde 2.9 büyüdüğünü ama dünyanın ‘büyüme’ problemi yaşadığı bir dönemde bu oranın kötünün iyisi olduğunu belirterek “Türkiye için büyüme çok önemli” dedi.

KURDAKİ DALGA GÜVENİ ETKİLİYOR

Yahşi, bu sene uluslararası konjonktür gereği petrol fiyatlarının geldiği seviyeden Türkiye’nin bir avantaj yakaladığını ve cari açıkta da iyileşmeler görüldüğünü anlatarak yine de 2015’in seçim ve kur hareketleri nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir yıl olduğunu anlattı. Kurdaki aşırı volatilitenin de seçimde yatırımcı ve tüketici güvenini etkileyen gelişmeler olduğuna dikkat çeken Yahşi, “Doların nerede istikrar bulacağı çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

BANKALAR İÇİN 2 BÜYÜK RİSK VAR

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, bu yıl bankalar açısından 2 önemli risk olduğunu belirtti ve “Birisi kâr üretememe riski. Diğeri de tahsili gecikmiş alacak problemi” dedi.

 ‘KOBI’LERI KURDAKI DALGADAN KORUYACAK ÜRÜN GELIŞTİRIYORUZ’

Haziran 2014’te başlayan “Albaraka KOBİ Buluşmaları” kapsamında Gaziantep’te üçüncü kez gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yahşi, “KOBİ’lere özel portal açacağız. KOBİ’lerimizin kur dalgalanmalarına karşı korunmaları amacıyla, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun özel bir ürün üzerinde çalışmalarımızı yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Facebook

Kaynak: Habertürk