BANKACININ YEMEK DRAMI

yazar:

kategori:

Arap sermayeli bir bankanın şube personelinin yediği tostun kokmasından dolayı işten atılması gözleri bankacıların yemek ücretine çevrildi. Bankacıların yemek ücreti tam bir kanayan yara.
Arap sermayeli bir bankada yaşanan olay gözlerin bir kez daha banka personeline ve iş güvencesine çevrildi. Söz konusu bankanın Nişantaşı Şubesi’nde bir personelin öğlen yediği tosttan grup müdürünün rahatsız olması nedeniyle işine son verildiği iddia ediyiyor. Disk’e bağlı Bank-Sen Sendikası olayı banka önünde pankart açarak portesto etti. “Kokan tost değil, sizin taşeron düzeniniz”yazılı pankart açan sendika bir de basın açıklaması yaptı.
Açıklama şöyle:
“Genç bir banka çalışanı kardeşimizin kaderi, banka yöneticilerinizin iki dudağı arasında 5 dk.’da belirlenmiştir. Açıklayamadıkları, itiraf edemedikleri, yazamadıkları gerekçeyi biz açıklıyoruz.
27 Mart cuma günü Nişantaşı şubesinde şube grup müdürü, arkadaşımızı, “yediği tostun koktuğu gerekçesiyle” diğer çalışma arkadaşlarının gözü önünde bağırarak azarlamış, küçük düşürmüş ve rencide etmiştir.  Bu da yetmezmiş gibi, 5 dk sonra ise arkadaşımızın işten çıkarıldığı bilgisi kendisine iletilmiştir. Bu durum insana yaraşır değildir.
Birimize yapılan, hepimize yapılmıştır. Biz bu durumu insanlık adına kabul etmeyiz, çalışma yaşamı içinde değerlendirmeyiz, hukusuzluğa ve adaletsizliğe teslim olmayız.
İlki günlük yemek bedeli olan 10 tl. ile Nişantaşı’nda iki adet tost alınamaktadır. Aylık 1,030 tl ücretle çalışan arkadaşımızın sabah 09:15’te çalışma hakkının gaspına neden olan tost, gün boyunca günlük yemek ödeneği ile satın alınabilecek tek tosttur.”