DOĞRU ÇIKARSA HERŞEY ALLAK BULLAK OLACAK

yazar:

kategori:

Royal Bank of Scotland analistlerine Türkiye Merkez Bankası’nın seçimlerden hemen sonra 200 baz puanlık büyük bir faiz arttırımına gideceği tahmininde bulundular. Bu faiz artışının faturası ne olur?
Türk ekonomisindeki kırılğanlığı dikkat çeken Royal Bank of Scotland analistleri, Merkez Bankası’nın seçim sonrasına kadar önemli bir hareket yapmayacağını ama seçimlerden hemen sonra adeta şok tedbir amaçlı büyük bir faiz arttırımına gideceğini öne sürdü.
Analistlere göre,Merkez TL üzerinde yoğunlaşan baskı üzerine strateji değiştirdi ancak bu hareket için seçimlerin aradan çıkmasını bekliyor.
200 PUANLIK FAİZ ARTTIRIM
Merkez Bankası’nın 200 baz puanlık faiz arttırımının piyasa için neredeyse felaket anlamına geleceğini dikkat çeken finans uzmanları, faiz arttırım kararı beklediklerini ancak 200 baz puanlık bir artışın ekonominin tamamen durmasına neden olacağını dikkat çekiyorlar.
İÇ PİYASA ZATEN DURDU
Seçim öncesi belirsizlik nedeniyle iç piyasanın büyük çapta durduğunu da belirten finans uzmanları, olası bir faiz arttırımı sonrası inşaat sektöründe bir çok iflasların gelebileceğini öne sürüyorlar.

Facebook