SATIŞ MÜDÜRLERİNE TEPKİ BÜYÜYOR

yazar:

kategori:

Hedef baskısının merkezi durumunda olan bölge satış müdürlerine tepki çığ gibi büyüyor. Şimdi de bölge satış müdürlerinin gerekliliği tartışılmaya başlandı. Şube müdürlerinin  ile aynı statüdeki satış müdürleri iki başlılığa neden olup sistemin tıkanmasına neden olduğu iddia ediliyor.
“Bankalar nasıl küçülür” yazısıs ile bankacılık sektöründe yeni bir tartışma başladı. Bölge satış müdürlerinin bankacılık sisteminde artık olumlu etkisinin aksine personelin performansını olumsuz etkilediği öne sürülüyor.
Bankalara yönelik şu ana kadar açılan tüm mobbign davalarının ana konusu satış müdürleri olduğu dikkat çekiyor. Statü olarak şube müdürü ile aynı olmalarına rağmen şube personeli üzerinde etkisi büyük olan satış müdürleri ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.
Bölge satış müdürleri ile ilgili şu kadar bine yakın şikayet elektronik postası aldık. İşte bunlardan sadece biri:
“Bu  konu şu ana kadar degindikleriniz arasinda en onemlilerden biridir. Özelikle bölgelerdeki satiş mudurleri! Şimdiye kadar hep merak ettim. Satiş baskısı yapmaktan başka ne isleri vardır diye. Sizinde dediginiz gibi YOKMUS. Onlarin tek işi gün icinde telefonlari eline alip muşteri temsilcilerini arayip, insanliga uymayacak şekilde çesitli psikolojik baski yontemlerini uygulamakmiş. Ben yerli sermayeli ozel bir bankada bireysel musteri temsilcisiyim. su yakisikli oyuncularini reklamlarda oynatan. 
2010-2011-2012-2013 yillarinda bu tur psikolojik baskilar biz calisanlarin iliklerine kadar islemistir. Bu surecte acimasizca musterilerin hesaplarindan milyonlarca para tirtiklanmistir. Ozellikle sigorta kalemlerinde . Bir cok police musteriden habersizce kesilmistir. 2014 – 2015 yillarinda sigorta baskisi kismen onceki yillara gore azalmistir.diger satis kalemlerinin  pisikolojik baskisi hala fazlasiyla dewam etmektedir. Gozlemlerime gore sigorta baskisi KOBI tarafinda acimasizca surmektedir.  Bu satis mudurleri kanuna aykiri davranmaktadir. MOBBINGI hat safhada ama akillica uygulamaktadir. Akillicadan kastim ise karda yuruyup izlerini belli etmemeyi iyi biliyorlar. Nasil mi? Kayit edilme ihtimali olan bizlere atilan mailler gayet uygun fakat kanitlanmasi mumkun olmayan telefon konusmalarinda ise MOBINGI hat safhada uyguluyorlar.
Ozetle bu satis mudurleri ortadan kaldirildiginda bankacilik olumlu anlamda cok buyuk yol kat edecektir. “


İLGİLİ HABER:



Facebook