HEDEF BASKISI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MASASINDA

yazar:

kategori:

Basisen Başkanı Tiryakioğlu, tüm bankacılara rahat nefes aldıracak teşmil uygulaması konusundaki çalışmaları doğruladı. Tüm bankacıların gözü 29 Nisan’da başlayacak Yapı Kredi görüşmelerinde.  Sendika hedef baskısı ve mobbigni ilk kez masaya getiriyor.
“200 bin bankacıya iyi haber” olarak verdiğimiz teşmil uygulaması ile ilgili haberi Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası Genel başkanı Metin Tiryakioğlu doğrulayarak, “bu konuda bankalara yaptırım  yapılması için hükümet ve muhalefet partisi ile görüşeceğiz” dedi.
Genel Başkan Metin Tiryakioğlu,200 bin bankacının beklediği teşmil uygulamasıyla ilgili olarak www.ParaMedya.com ‘a özel açıklamalar yaptı.
Tiryakioğlu, 29 nisan tarihinde Yapı Kredi Bankası ile toplu iş sözleşme görüşmelerine resmen başlayacaklarını belirterek, buradan çıkacak sonucun tüm bankacıları kapsaması için teşmili yeniden hayata geçirmeye çalışacaklarını söyledi.
Tiryakioğlu şunları söyledi:
“Yapı kredi ile toplu sözleşmede masaya öncelikle hedef baskısını, mobbingi ve mesai saatlerini götüreceğiz. Biz bankacıların bu işi Avrupa standartlarında  yapmasını istiyoruz. Bu bizim için ücret şartından daha öncelikle bir hal almıştır. Elbette ücret konusu da masaya gelecektir ama asıl amacımız bankacıların en büyük sorunu olan hedef baskısı ve mobbindir“dedi.
MUHALEFET İLE DE GÖRÜŞECEĞİZ
Metin Tiryakioğlu, teşmil konusunda 2009 yılında çıkartılan bir karar olduğunu ancak bankaların uygulamadığını da dikkat çekerek, “uygulamayan bankalara yaptırım yapılması için hükümet ve muhalefet partileriyle de görüşme yapacağız.  Gerekirse bu konuyu uluslararası çalışma örgütü ILO’da ve 25 milyon üyesi ulunan UNI’ye de taşıyacağız. Bu sorunu çözeceğiz”diye konuştu.
MESAİ KONUSU
Son dönemde bankacıların en büyük sorununun hedef baskısı olduğununu da ifade eden Tiryakioğlu, mesai saatlerine uymayan ve hedef baskısı ile çalışanlarına zulm eden bankaları bizzat sendika olarak Çalışma Bakanlığı’na resmen şikayet edeceklerini söyledi.

İLGİLİ HABER:


Facebook