BİR SATIŞ MÜDÜRÜNDEN YANIT

yazar:

kategori:

Bölge satış müdürlerine yönelik  eleştirilerin yer aldığı haberimize Türkiye’nin popüler yabancı sermayeli bir bankanın satış müdüründen yanıt geldi.  Olaya birde satış müdürleri açısından bakın!
 
Yıllardır ezilen, ağır psikolojik tacizlerle muhatap olan bankacılar  artık sorunlarını daha yüksek sesle ifade etmeye başladılar. 15 yıllık bir bankacı “cin artık  şişeden çıktı. Banka personelini öyle korkutarak çalıştırmak zorlaştı” derken, tecrübeli bir şube müdürü ise yaşananları sosyal bir değişim olarak görüyor.
Şube personellerinin artık  bir çok konuda itiraz etme cesaretini gösterdiğini dikkat çeken şube müdürü, “açılan çok sayıda dava nedeniyle şube müdürleri de artık dikkatli olmak zorundalar” diyor.
İşte böyle bir ortamda ilk kez www.paramedya.com  un gündeme getirdiği bölge satış müdürlüğü artık tartışılır hale geldi.
Çok sayıda bankacıdan gelen tepkiden sonra sitemize 4 ayrı bankanın bölge satış müdüründen karşı görüş geldi. Ancak bu satış müdürlerinden bir tanesi elektronik postasının yayınlanmasına izin verdi. Diğerlerinin içeriğine etik olmayacağından malesef değinemiyoruz.
GÜNAH KEÇİSİMİYİZ?
“Faturayı ödemesi gereken biz değiliz” diyerek banka personelinin kendilerini günah keçisi olarak gördüğünü öne süren Bölge Satış Müdürü bu hanım şunları söyledi:
“Bölge satış müdürlerinin varlığını tartışmadan önce şube personelinin kalitesi bence konuşulmalı. Ortada bir hedef var. Bu hedef öyle ya da böyle tutturmak zorunda olan insanlar var. Burada şube müdürleri bu bilinçle hareket etmiyor. Çünkü bugün bankacılık sektöründeki şube müdürlerinin BANKACILIK BİLGİSİ VE ALT KÜLTÜRÜ tartışılır durumda. Bir şube müdürü personelini doğru dürüst organize edip, makul bir hedef başarısı ile hareket etse ortada ne mobbing ne de baskı olur. Yani şube müdürlerinin yapması gerekeni biz yapıyoruz. Personel yakınıyor satış müdürü bize baskı yapıyor diye. Onların gördüğü baskının kat kat fazlası bize bölge müdürü tarafından uygulanıyor. Biz ne yapalım?”
ŞUBE KAPANIRSA
Hedeflerini tutturmak için şube personelinin her zamankinden daha çok çalışması gerektiğini belirten satış müdürü, “Piyasaların çok kötü olduğunu herkes biliyor. Doğru kötü.. Hızla daralan bir pazar var. İyi de durum böyle diye oturmalımıyız? En iyisini yapmak için çalışmak zorundayız. Yoksa bugün kimse oturduğu koltuğa bir daha oturamaz. Bir çok kişi işsiz kalır. İşsiz kalmaktansa çok çalışşmak daha iyidir“dedi.

Bu konuda görüş ve eleştirilerinizi bekliyoruz.
editor@paramedya.com

Facebook

İLGİLİ HABER: