PAPAZIN BANKASI’NDA PERSONEL KIYIMI

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründen 2015 yılının ilk kötü haberi personel tarafından PAPAZIN BANKASI olarak adlandırılan yabancı sermayeli bankadan geldi. Son bir ayda 280 kişinin işine sesiz sedasız son verildi. Gerekçesi ise düşük performans…
Son 10 yılda adeta kar patlaması yapan bankalar 2015 yılında satışlarının düşmesi nedeniyle çareyi personel sayısını azaltmada buldular.
Piyasada bankacılar tarafından PAPAZIN BANKASI olarak adlandırılan yabancı sermayeli banka  son bir ayda sesiz sedasız 280 kişinin iş aktini sone erdirdi. Bu 280 kişinin 100’den fazlasının olumsuz referans olmamaları için tazminatını bırakıp istifa ettiği öne sürülüyor. Piyasadaki en acımasız performans ölçüm sistemini kullanan bankanın toplu çıkartma yerine genele yayalar bu işlemi sesiz sedasız yaptığı öne sürülüyor.
BÖYLE PERFORMANS MI OLUR?
bu bankanın uyguladığı puan sistemi personelin kaderini de belirliyor. Banka şubesinin bulunduğu bölgeye göre sınıf ayrımı yapıyor. A, B ve C diye ayırdığı sıfınlarda çalışan personele İnsan Kaynakları tarafından hedef puan veriliyor. Örneğin A sınıfı bir şubede görev yapan personelin üç aylık puan ortalaması 500 olmak zorunda. Bu 300, 250 olarak değişiyor.Personel yaptığı her satışa karşılık puan alıyor. Yani bireysel emeklilik sattığı zaman 6 puan alıyor. Kredi kullandırdığında ise 4 puan. Ancak bu panı elde tutması içinde müşterinin bu ürünleri kullanması lazım. Banka müşterisi aldığı kredi kartını geri iade ederse verilen puan cezasıyla otomotikman geri alınıyor.
 Personel 3 aylık ortalamada kendisine tanımlanan puanı tutturamaması halinde savunması alınıyor. Ayrıca yıllık izin yapması veya eğitime gitmesi halinde bu puan ortalaması düşük kalıyor.
SATIŞLAR GENELDE DÜŞÜK
Bankacılık sektöründe satışların genel olarak düşüş eğliminde olmasını gerekçe olarak kabul etmeyen bankanın hedeflerinin geçen yılın yüzde 50 daha fazlası olması ise yine bankacılar tarafından PAPAZ İŞKENCESİ olarak nitelendiriliyor.

Facebook