SPK LİSANSI OLMAYAN BANKACILIK YAPAMAYACAK

yazar:

kategori:

SPK’dan bankacılara kötü haber. Yakaşık 10 yıldır tolerans gösterdiği SPK lisans belgesinde artık sona geliniyor. Belgesi olmayan bankacı bir çok bankacılık işlemini yapamayacak.İşte ayrıntılar:
 
Sermaye piyasalarının daha etkin ve sağlıklı büyümesi için yaklaşık 10 yıl önce devreye sokulan lisans uygulaması SPK tarafından artık daha daha ciddiye alınmaya başlıyor.  Aracı kuruluş personellerinin yüzde 90’a yakını SPK lisans belgesi alırken bankacılık sektöründe bu oran halen yüzde 50’nin altında olması  SPK’nın bankalar üzürendeki baskıyı arttırmasına neden oldu.
SPK bu yıldan sonra SPK lisans belgesi olmayan bankacıların bir çok müşteri işlemi yapmasını yasaklayacak. Bu aynı zamanda onbinlerce bankacının yönetmen, yetkili ve uzman gibi ünvanlarına rağmen bir kenara itilmesine neden olacak.
BANKALAR BASTIRIYOR
SPK’nın “artık yeter”dediği  toleransın  faturası bankalar tarafından personele kesilmeye başlandı. Bankalar personellerini SPK Lisansı almaları konusunda uyardı.  Bankacıların işlerini koruyabilmek için önlerinde sadece iki dönem bulunuyor.  Bu ay başvurusu başlayan ve 30-31 mayıs da  ya da aralık ayında yapılacak sınavda başarılı olarak belgelerini almaları gerekiyor
Facebook

KONUYLA  İLGİLİ BİR BAŞKA HABER: