KAMU BANKALARINA HÜCÜM VAR!

yazar:

kategori:

Yabancı sermayeli bankaların hedef baskısını arttırması kamu bankalarına olan talebin patlamasına neden oldu. Yılbaşından bu yana 10 bine yakın bankacı özel bankalardan kamuya geçmek için müracaat etti.
Bankacılık sektörü bilançoları  gelmeye başladı. Bu bilançolar zarar olmasa da beklentilerin altında kar içermesi bankaların personel üzerindeki baskıyı daha da arttırmasına neden oldu. Yabancı sermayeli bankaların satış baskısı personel üzerinde mobbing varırcasına arttı. İşte bu baskılardan bunalan bankacılar çareyi kamu bankalarına geçmekte buluyor. 
Vakıfbank, Halk ve Ziraat Bankası’na geçmek için yılbaşından bu yana 9 bin 800 kişi iş başvurusunda bulundu. Bulunanların tamamının yetişmiş banka personeli olması dikkat çekti.
YETİŞMİŞ ELEMAN ALIMI AZ
Kamu bankaları ağırlıklı olarak yetiştirilmek üzere  personel alımı yapıyor. ancak  son dönemde artan şube sayısından dolayı yetişmiş eleman da alımına başladı. Kamu bankalarının yetişmiş eleman alımları ilk çeyrekte 500’ün altında sınırlı bir sayıda kaldı. Ancak özel bankaların aksine büyüme politikasındaki kamu bankalarının ikinci çeyrekten itibaren yetişmiş eleman alımını arttıracağı belirtiliyor.
1500 ELEMAN ALACAK
İlk çeyrekte 584 milyon lira gibi oldukça ciddi bir kar rakamı açıklayan Halk Bankası, 2015 yılında 1500 eleman alımı yapacağını açıkladı. Genel Müdür Ali Fuat Taşkesenoğlu,  2015’te 50 şube açmayı hedeflediklerini belirten Taşkesenlioğlu, “Böylece şube sayımız bine yaklaşacak. Ayrıca 1.500 kişiyi de işe almayı hedefliyoruz” dedi.

Facebook