BANKALARA TOBB’DAN UYARI

yazar:

kategori:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu’da iş dünyasının tahsilat sorunları konusunda uyarıda bulundu. Hisarcıkıoğlu, bankalara “vicdansızlığı bırakın”dedi.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Anadolu’da yaşanan tahsilat sorunları ve büyümenin zayıf kalacağı işaretlerine dikkat çekti, yüksek teknolojili ürünlerle kendini gösteren sanayide 4. Nesil yapıya geçiş için yeni bir yol haritası yapılması gerektiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, bankaların işletmeler üzerine ilave yük oluşturduğunu belirterek bunun önlenmesini istedi. 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, döviz kurlarındaki aşırı oynaklığa karşı önlem talep ettiği konuşmasında, dış ticaret için önemli olan Ortadoğu’ya ve Kuzey Afrika’ya ihracatta ulaşım hattı sıkıntısı olduğunu ve yeni güzergahlara iltiyaç bulunduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, düzenlemelere karşı bankaların işlem ücretlerini sürekli olarak aldığını belirterek bunun durdurulmasını istedi. 

Hisarcıklıoğlu, “Bankalar her fırsatını bulduklarında, üzerimize maliyet yüklüyorlar. Eskiden sadece kredi faizleri ile oynarlardı. Şimdi bir de işlem ücreti belası çıktı.Kamu otoritesi ne kadar sınırlandırmaya çalışsa da bir yolunu buluyorlar. Bankalar! Unutmayın! KOBİ’ler varsa, siz varsınız! Artık bu vicdansızlığı, bu “hep bana”, “hep bana” anlayışını bırakın” dedi

Facebook