HERKES BANKALARDAN ŞİKAYETÇİ

yazar:

kategori:

Türkiye’de sorunların büyük bir bölümü bankalardan kaynaklanıyor. Tüketici Hakem Heyeti’ne giden şikayetlerin yüzde 85’ibankaları aleyhine. Bankalar sistemi çökertti.
TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Disiplin Kurulu Başkanı Şükran Eroğlu, Anayasa’nın 172. maddesinin tüketiciyi korumasına karşın tüketici hakem heyeti sisteminin çöktüğünü, işlerlik kazanmadığını söyledi.
Eroğlu, 2014 yılı için 1 milyon rakamının ifade edildiği tüketici şikayetlerinin 3 ile 4 milyon arasında olduğunu söyledi.
Şükran Eroglu en büyük şikayet bankalara yönelik olduğunu belirterek şunları söyledi:

Şu anda Türkiye’de hakem heyeti sistemi çökmüş durumda. Şikayetlerin yüzde 85’i bankalardan kaynaklanıyor. Yasa, insanlara 10 yıl geriye dönük olarak bankaların aldığı haksız masraf ve ücretleri geri alma hakkı veriyor. Tüketiciler de bankaların haksız yere aldıkları kredi dosya masraflarını geri ödemesini istiyor. Süre çok uzun. Bu konu sorun olmaya devam edecek.
Bankalar ise resmi bir belgeye olmadan, makul bir miktarda almadıkları bu paraları emsal teşkil eden mahkeme kararları ve tüketici lehine çıkan hakem heyeti kararlarına rağmen geri ödemiyorlar.


Facebook