PAPAZIN BANKASININ BİREYSEL OYUNU

yazar:

kategori:

Piyasada PAPAZINBANKASI olarak tanınan bankanın eleman çıkartmak için başvurduğu yöntem şeytanın bile aklına gelmeyecek türden.. Binlerce bireysel bankacı kovulma tehdidi ilekarşı karşıya..
2015 başından bu yana bankaların en çok  batık verdikleri  alanın bireysel pazarlama olması bankaların bualanda çalışan personel sayısını azaltmaya gitmelerine neden oldu. Ancak bu bankalar arazındabir tanesi var ki, şeytanın bileaklına gelmeyecek yönteme başvuruyor.
Bankacılar arasında PAPAZIN BANKASI olarak bilinen bu yabancısermayeli banka, bireysel pazarlama elemanlarına büyük bir kumpas kurdu.
KOBİ’YE GEÇ
Papazın bankasının yöneticileri yıllardır bireysel pazarlama alanında çalışan ve bu konuda kariyer hesapları yapan  çalışanlarının umudunu adeta çalıyor. Bireysel pazarlama kadrosunu azaltacagını söyleyen banka, personeline işletm-kobi bankacılığına geçmesini öneriyor. İşsiz kalmamakiçin yıllarca kariyer yaptığı hatta müdürlük beklentisinde olan bireysel yönetmen işletme-kobi bankacılığına zorunlu olarak geçiyor.
İŞTE KUMPAS
Bankacı için kumpas bu noktada başlıyor. Banka o acımasız persormans sistemini devreye sokuyor ve daha ilk günden bu çalışmaya başlıyor.Bir taraftan yıllarca bireysel kariyerini bırakan bankacı bir anda başarısız olup çıkıyor. Bankanın bu yöntemle çok sayıda personeline “Düşük performans” verdiği iddia ediliyor.
PUAN SİSTEMİ
Banka şubesinin bulunduğu bölgeye göre sınıf ayrımı yapıyor. A, B ve C diye ayırdığı sıfınlarda çalışan personele İnsan Kaynakları tarafından hedef puan veriliyor. Örneğin A sınıfı bir şubede görev yapan personelin üç aylık puan ortalaması 500 olmak zorunda. Bu 300, 250 olarak değişiyor.Personel yaptığı her satışa karşılık puan alıyor
Facebook