Finansçı ‘minik eller’le buluşuyor

yazar:

kategori:

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, bankanın ‘Büyük hayaller’e uzanan ‘minik eller’ adlı yeni sürdürülebilir toplumsal fayda platformunun finansçı ve bankacı ayrımına getirdikleri felseye dayandırıldığını söyledi.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Aras, bankanın ‘finansçı’ felsefesini açıklarken, konutkredisi alırken bir müşterinin banka banka dolaşarak faiz araştırdığını, belli bir pazarlık sonucu kredisini aldığını söyledi. Aslında müşterinin kredi değil, ev aldığına işaret eden Aras, “Aslında doğru evi mi alıyor, doğru maliyetle mi alıyor? Biz ona uygun şartları oluşturmak yaklaşımına finansçı diyoruz. Kişinin gerçek sorunu ev almak, bir mortgage kredisi almak değil. Mevduat müşterisi için de aynı çünkü amaç yüksek faiz değil, verimli getiri sağlanması. Toplam zenginliğinin artırılması ve varlıklarının iyi yönetilmesi” dedi.

‘İşimiz rakamla değil insanla’
En belirgin kurumsal kimlik özelliklerinden birinin “insan odaklılık” olduğunu belirten Aras, şöyle konuştu: “Türkiye’nin Finansçısı olarak işimiz rakamlarla değil, insanlarla. Bu motto etrafında, Türkiye’nin dört bir yanındaki finansçılarla çocuk odaklı bir gelişim platformu inşa ediyoruz. ‘Çocuk’ odağını ve çalışkanlığımızı vurgulayacak ‘Minik Eller’ ile çocuklarımızın geleceğe yön verecek yaratıcılıklarının başlangıç noktası olan ‘Büyük Hayalleri’ bir araya getirdik. İlk adımlarını attığımız Minik Eller Büyük Hayaller platformumuz ile geleceğin yaratıcı liderleri olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Facebook