ASYA BANK HİSSELERİ FENA ÇARPTI

yazar:

kategori:

Bank Asya’ya el konulması binlerce yatırımcıyı adeta şok etti. Yaklaşan seçimle birlikte anketlerde AKP’nin zayıfladığının görülmesi bu hisse senetlerinde büyük alımların gelmesine neden olmuştu.  Senette son bir ayda neredeyse tüm satışlar 3 kurum tarafından ısrarla karşılandı. İşte ayrıntılar:
Bank Asya’nın yönetimine el konulmasından hemen sonra Bank Asya hisselerinde yaşanan büyük düşüş son bir ayda anketlerde AKP’nin zayıflaması ile yükselişe bırakmıştı. Ak Parti’nin gideceği yolundaki beklentiler, bu hisse senedinde büyük alımları da beraberinde getirdi. 
Asya Bank işlem sırası incelendiğinde son bir ay içerisinde en büyük alımı Bizim Menkul yapmış. Bu kurum yaklaşık olarak 2 milyon lot malı 0.84 ortalama ile aldı. yine Asya Yatırım 1 milyon 818 bin lot senedi 0.82 ortalama ile alırken Vakıf Yatırım ise 1 milyon 82 bin lot senedi 0.80’den aldı. Bu alımlar hisse senedine yüzde 50’nin üzerinde prim yaptırdı. 
Bu hisse senedinde özellikle son bir aylık alımlarda binlerce küçük emrin bulunduğu belirtiliyor.
SON GÜN SERT SATIŞ
Öte yandan  Bank Asya’da cuma günü ilginç bir satış yapıldı. ak Yatırım yakaşık 4 milyon lotluk satışı direkt taban fiyattan verdi. Ak Yatırım’dan yapılan bu satış yatırımcıların kafasını karıştırırken, twitter da çıkan söylentilerin etkili olduğu da belirtiliyor.