KANSERLİ BANKACIYA SENDİKA SAHİP ÇIKMADI

yazar:

kategori:

24 yıllık bankacı kanser olup göğüsünü aldırdı diye işten atılıyor ama bankanın yetkili sendikası sesini çıkartmıyor! Bankacılar soruyor, “Sendika ne iş yapıyor”
Türkiye’de artık sendikacılık sorgulanmaya başlandı. Türk Metal Sendikası’na  isyan eden binlerce üyesi otomotiv sektöründe ülkeyi adeta durduran greve gitti. Çok sayıda işçi de sendikasından istifa etti. Bu hareket Türkiye’de “etliye-sütlüye karışmayan” sendika anlayışının da sonunu getiriyor yorumunun yapılmasına neden oldu.
Yetkili sendikaya bir isyanda bankacılık sektöründen her an gelebilir. Türkiye’nin en büyük banka sendikası Basisen’e üyeleri adeta öfke duyuyor.
“MOBİGN YAŞAMI KABUSA ÇEVİRDİ”haberimizden sonra  gelen yüzlerce elektronik postada Basisen’e tepki var.  Bir banka personelinin kanser teşhisi ile gögüslerini aldırması ve hemen sonra işe başlar başlamaz PERFORMANS gerekçesiyle işten atılması bankacıların büyük tepkisine neden oldu.
Bankacılar, son dönemde yetkili sendikalarının hedef baskısı ve psikolojik tacize karşı sesiz kaldığını öne sürerek, “Niçin aidat ödüyoruz”diyorlar.

KONU İLE İLGİLİ HABER:


Facebook