BANKA SEKTÖRÜNDE BÜYÜK ŞOK!

yazar:

kategori:

Çalışma Bakanlığı’nın Türkiye’nin en büyük bir bankası hakkında yazdığı rapor bankacılık dünyasında adeta şok etkisi yarattı. Bu haber kadın bankacıları ilgilendiriyor: İşte o bankaya yönelik büyük iddia:
O sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın sayılı büyük bankalarından. 
İşte bu bankaya yönelik bir iddia herkesi şaşırttı. Bankacılık yasalarına göre ismini veremediğimiz bu bankaya Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu tarafından KADIN ERKEK ayrımı yapıldığı yönünde  rapor tutuldu. 31.032014 tarihli bu rapordaki iddialar Türkiye’de kadın erkek eşitliğini de tartışılacak boyuta taşıdı. 
Söz konusu raporda “İşverenliğin bu ayrımı haklı kılacak herhangi bir biyolojik veya eşen niteliğine ilişkin bir sebep zorunlu olmadığı halde 2.müdürlük sınavı ile ilgili olarak kadınların aleyhine olacak tarzda iş ilişkisinde kadın erkek ayrımı yapıldığı sabit görülmüştür” denildi.

KADIN BANKACILARA TAZMİNAT
İş Teftiş Kurulu Başkanlığı  düzenlediği bu raporda şu görüşe yer verildi:
Bu ayrıma maruz kalan kadın işçilerin anılan yasa maddesinin  altıncı fıkrası hükmüne göre dört aya kadar ücretleri tutarındaki uygun bir tazminat istemeleri ve bundan başka yoksun bırakıldığı hakları talep etmeleri mümkün olup bunun için 5521 sayılı İş Mahkemeleri Yasası hükümlerine göre dava açmaları gerekmektedir”

Facebook