PİYASALARDA ŞİMDİ NE OLACAK?

yazar:

kategori:

Sandiktan çıkan sonuç piyasaları nasıl etkileyecek? Dolar şimdiden yükselmeye başladı. Piyasaya yönelik beklentiler..
BORSA: Borsa son bir haftada koalisyon beklentisini satın almaya başlamıştı. Ancak bu kadar kötü bir sonuç beklenmiyordu. Özellikle CHP ve MHP’nin AKP ile olası bir koalisyona sıcak bakmamaları erken seçimi gündeme getirebilir. Bu da borsada yeni bir satış dalgasına neden olabilir. Borsa uzmanları düşüş yönünde sert bir açılış bekliyorlar. Özellikle bankacılık sektörü hisselerinde yabancı satışı beklentisi hakim.
DOĞAN GRUBU, KOZA VE BANK ASYA
Borsada cuma günü Doğan, Koza Gurubu ve Bank Asya hisselerinde sert bir yükseliş olmuştu. Bu yükselişin açılışta da devam etmesi bekleniyor. Ancak borsacılar  ortaya çıkan durumun net olmaması nedeniyle bu senetlere bir süre sonra satış gelebileceğini de dikkat çekiyorlar.
FAİZ YÜKSELİŞ EGLİMİ
Faiz açısından piyasalar tam bir şokta. Özellikle finans piyasalarında  AKP’nin tek başına iktidara geleceği yolundaki beklentileri faizlerin fazla yükselmemesine neden olmuştu. Gecelik ve aylık mevduatta oranlarda sert bir yükseliş beklentisi var. Hallen 32 günlük mevduata 11.20 veren bankaların bu rakamı 12’in üzerine atması bekleniyor. Aynı yükselişin tahvil-bono piyasasında da görüleceği finans uzmanları tarafından dile getiryor.
DÖVİZ
Dövizde seçim sonuçlarının belli olması ile birlikte yükseliş başladı. Saat 22.10 itibariyle dolar 2.77 liradan işlem görüyordu. Dolarda haftanın ilk işlem günü yükseliş yaşansa bile dış kaynaklı olarak  kar satışlarının gelmesi güçlü bir ihtimal olarak görülüyor.

Facebook