DOĞAN’IN AKP KABUSU BİTTİ Mİ?

yazar:

kategori:

AKP iktidarı boyunca borsada Doğan Grubu hisseleri hep kaybetti. Hükümet ile kavganın faturasını grubun hisselerine yatırım yapanlar ödedi. Peki son seçim sonuçları ise Doğan Grubu’nun AKP kabusu bitti mi?
Medya ile hükümetlerin savaşı hep olmuştur. Adnan Mederes ile başlayan bu kavga Turgut Özal ile adeta zirveye çıkmıştı. 
Dönemin Başbakanı Turgut Özal, Türkiye’nin en büyük medya kuruluşu Tercüman ve Bulvar gatelerine karşı aldığı tavır iflas ile sonuçlanmasına neden olmuştu.
Türk siyasetinde Turgut Özal ve partisi Anavatan artık yok.
Ancak Tercüman gazetesi de yok.
Bu kavgadan her iki tarafda kaybetti.
Tercüman’ın yani Kemal Ilıcak’ın kaybetmesinin ardından yaklaşık 20 yıl geçi.
Tercüman-Özal kavgasına benzer bir olay da Doğan gazeteleriyle Tayyip Erdogan arasında sürüyor.
Tam 12 yıldır bitmez tükenmez bir kavga.
Hürriyet’in “Artık muhtar bile olamaz” haberi ve son olarak da “Kaosa kalkan eller”manşeti hükümetin bitmez tükenmez öfkesine neden olmuştu.
ZARARI YATIRIMCI GÖRDÜ
AKP’nin Hürriyet grubuna karşı tavrı hep net oldu. Bu tavır hisse senetlerine yansıdı. Ard arda gelen mahkemeler ve vergi cezaları grubun hisse senedinin  adeta boş bir dosya kağıdı fiyatından işlem görmesine neden oldu.
Kaybeden yatırımcı olmuştu. 
Doğan Holding hisseleri yıllardır nominal degerin yani 1 liranın altında işlem görüyor. Ciddi bir alış yapan malesef olmuyor.
Nitekim geçen hafta AKP’nin zayıfladığı yolundaki anketler bu grup hisselerine olan talebi arttırdı ve cuma günü grubun hisse senedi tavan oldu. 
Doğan Holding ve Hürriyet Gazetecilik yatırımcıları  hafta sonunu gergin bir bekleyişle geçirdi.
Sonunda rahat bir nefes aldılar.
AKP kaybeden taraf oldu.
Peki bu sonuca göre, Doğan Grubu hisselerini 10 yıldır yatırım yapan ve hep zarar eden yatırımcı için yeni bir başlangıç mı?
Bu soruya kısa vadeli yani bir iki günlük için evet diyebiliriz. Ancak unutulmamalı ki, seçim sonuçları şu an için belirsizlik yarattı.
Bu grubun hisselerine yatırım yapanlar için bir başka olumsuzluk ise AKP’nin yüzde 41 ile halen birinci parti olduğu. Yani olası bir koalisyon için AKP en güçlü ortak olacaktır.
Mevcut  tablo Doğan’ın AKP kabusunun halen bitmediğini gösteriyor.
Bu grup hisse senetlerindeki manipülatif hareketler yatırımcının canını yakabilir.

Facebook