BANKACIYA BÜYÜK TUZAK!

yazar:

kategori:

Bankalar tazminatsız personel çıkartmanın yeni yolunu keşfettiler. Yabancı sermayeli özel bir banka şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntem ile  yaklaşık 400 personeline uyarı verdi. İşte bankaların yeni işten çıkartma yöntemi:
2015 yılında yüzde 15 küçülmesi beklenen bankalar her zaman olduğu gibi tasarruf yolunu personel işten çıkartmada görüyorlar. Geçmiş yıllarda bir gecede binlerce bankacıyı kapının önüne koyan bankalar bu kez davalar ve yüksek tazminattan kurtulmak için şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemler uyguluyor. 
Yabancı sermayeli özel bir banka Haziran ayı içerisinde yaklaşık 400 personeline “ADET SATIŞLAR”nedeniyle uyarı verdi. Bu uyarının ikinci tekrarından sonra personelin ya istifası istenecek ya da işten çıkartılacak.
BÜYÜK TÜZAK
Özellikle bireysel pazarlama elemanlarına son üç ayda verilen adetli hedefler söz konusu bankanın teftişi tarafından inceleme alında. Yaklaşık 1854 personelin satışları tek tek incelenerek bunlardan gerçek olmadığı sadece adet tutturmak için yaptıldığı sanılan satışlar belirlendi.Bu satışlar arasında hiç gerçekleşmeyen otomotik ödemeler, bir hafta sonra tekrar bozulan ve 2 bin TL’yi geçmeyen mevduat hesapları ile müşteri tarafından bir ay sonra kapatılan kredi kartları yer aldı. Yine açıldıktan sonra hiç kullanılmadan kısa süre sonra kapatılan kredili mevduat hesapları da aldatıcı bulundu.
UYARI VERİLDİ
Yapılan adet satışları aldatıcı bulunan yaklaşık 400 personele uyarı verildi. İncelemelerin devam ettiği belirtilirken, bu satışların tekrarı halinde iş akitlerinin fesh edileceği bildirildi. 
TUZAK KURULDU
Satışları nedeniyle uyarı yüzlerce bankacıdan biri olan C.N ise bankasının kendisini tazminatsız işten çıkartmak için tuzak kurduğunu öne sürdü. C.N bu konuda şöyle konuştu:
“Verilen bu hedefleri tutturmanın imkansız olduğunu kendileri de biliyor. Ve özellikle bölge satış müdürleri adet satış yapmamız için bize baskı yapılıyor. Bin liralık geçici kredi bulmamızı isteyenler bizzat kendileri. Megerse bunları bize tuzak kurmak için yapmışlar.”

Facebook