PAPAZI YAKAN E-POSTA

yazar:

kategori:

Devlet ile bankaların mesai kavgası büyüyor. Bankacılar arasında PAPAZIN BANKASI olarak bilinen bankayı bir bölge müdürünün “VİTES YÜKSELTİYORUZ” içerikli elektronik postası yaktı. Elektronik postanın mahkemelerde delil olarak kullanılabileceği belirtildi.
Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın bankalara yönelik incelemeleri sürerken piyasada PAZAZIN BANKASI olarak bilinen bankanın başı bir bölge müdürünün bölgesindeki tüm personele haftasonu çalışmanın zorunlu olduğunu belirten e-postası yaktı.
Çalışma Bakanlığı’nın da eline geçen bu postadan sonra bankaya ceza verildi. Çalışma Bakanlığı,bu banka hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu’na da bilgi vererek sigorta prim eksik ödeme suçundan işlem yapılmasını istedi.
ŞOK BELGE
Yabancı sermayeli bu bankanın başını ağrıtan belge niteliğindeki elektronik postada bir bölge müdürü “Arkadaşlar malumunuz hepimiz vites yükselteceğimiz… Yıl sonuna kadar cumartesi günü şubelerimizi açıp çalışacağız. yıl sonuna kadar çok çalışıp fark yaratacağız. Bildiğim bazı şubelerimiz cumartesi çalışıyor ama istinassız cmt günü şubelerimiz en geç 10.00’da açılmalı”diye açıkca emir veriyor.
Çalışma Bakanlığı bu yazışmayı İş Yasaları’nın ihlali olarak kabul etti. Banka ile ilgili idari işlem yaparken, bu belgenin aynı zamanda mesai tesbit davası açan çalışanlar için de belge niteliğinde olduğunu kabul etti. Bankacıların iş mahkemelerinde açacağı davada  bu maili delil olarak sunabilecekler.

Facebook