KREDİ KARTI İLE VİLLA ALINIR MI?

yazar:

kategori:

Bülent Ersoy’un bir ayakkabıcıda onay vermeyen kredi kartı ile ilgili, “o kart limitsiz. Villa bile alınır” sözleri, yeni bir tartoşma başlatı. Bir kredi kartı ile teknik olarak villa almak mümkün mü? En önemlisi unlimited olarak bilinen kredi kartı Türkiye’de kaç kişide var?
Limistsiz yani ingilice adıyla unlimited card gerçekten var mı?
 
Bankacılar aslında  her kredi kartının bir limiti olduğunu söylüyorlar.  Unlimited card aslında var olmayan ancak  varlığı her zaman zenğinlik ölçüsü olarak gösterilen bir kart. Bu kartı unlimited card olarak pazarlayan dünyada sadece Bank of America veriyor.  Ancak her şeye rağmen bu kartında aslında bir limiti var. Kart ne ne kadar limitsiz de olsa gerek Amerikan yasaları gerekse  Visa  ve Master şirketi buna izin vermiyor. Çünkü bu kartı dağıtan bankanın bir  limiti var. Yani  visa veya Master şirketi her bankaya toplu bir limit veriyor.  Bu nedenle banka her ne kadar limitsiz desede o kartın bir limiti var.

VİLLA ALINIR MI?
Peki Bülent Ersoy’un dediği gibi bir kredi kartı ile limit olsa bile villa almak mümkün mü? Gelirler İdaresi  uzmanları bunun Türkiye’de mümkün olmadığını söylüyor. Yani kredi kartından değil bir villa almak apartman dairesi bile alamazsınız. Ancak  bu  evin avansızı bir kaç bin liralık bölümünü kartla ödeyebilirsiniz.
Bülent Ersoy’un kredi kartı ile villa almasına ikinci bir engel ise kullanılan pos makinalarının da bir limitinin olması gösteriliyor.

Facebook