NBG FİNANSBANK’I SATMAK ZORUNDA

yazar:

kategori:

Financial Times gazetesi, Yunanistan’daki borç krizinin National Bank of Greece’i Türkiye’deki en başarılı yabancı bankalardan biri olan Finansbank’ı satmayı düşünmeye zorlayacağını iddia etti.
Yunanistan’daki referandumdan  çıkan sonuç Yunanistan kadar Türkiye tarafından da izleniyor.  Ülkede yaşanan kriz nedeniyle bir sürdeir gözlerin Yunan NBG’nin iştiraki Finansbank’a çevrilmişti.  Bankanın ülkede yaşanan krizden hiç bir şekilde olumsuz etkilenmesinin mümkün olmadığı sık sık belirtilse de  tartışma konusu yapılmıştı.
İşte  böyle bir ortamda İngiliz  finans gazetesi  Financial Times, bir haberinde yaşanan kriz nedeniyle Yunanlıların Finansbank’ı satmak zorunda kalacaklarını öne sürdü. Gazete haberinde şunları yazdı:

“Yunanistan’daki borç krizinin National Bank of Greece’i Türkiye’deki en başarılı yabancı bankalardan biri olan Finansbank’ı satmayı düşünmeye zorlayacağı belirtiliyor. NBG bu yılın başlarında Finansbank’ta azınlık hissesi satma planlarını erteledi. Ancak Avrupalı düzenleyici kurumlarla varılan yeniden yapılandırma anlaşması uyarınca düzlüğe çıkabilmek için en az yüzde 40 hissesini satmak zorunda.”

Facebook