BİR BANKACI 5 DK DA NELER YAPAR ?

yazar:

kategori:

Bir bankacı  5 dakikada ne yapar? Bu sadece Türkiye’de olur denilecek türden bir bakış açısı.. İşte bir bankacının 5 dakikada yapacağı işler. Her bankacı bu yazıda kendini bulacak:
Müşteri nin sorularını yanıtlarken ayni anda islemlerini yapmaya çalışırsın
Bir yandan susmak bilmeyen telefon dikkatini dagıtırken ceptende arayan müşteriye ne yanıt vereceginidüşünürsün .o sırada birsey soracağım diyerek gelen müşteriyi dinlerken, devam ettigin önündeki müşterinin işlemini eksiksiz ve hatasız yapmaya calışırsın.Ayni zamanda müdürünün attığı mailleri okurken eşzamanli bir şey soran müşteriye cevap verirsin.Elindeki 3 krediyi 10dk icinde masasında isteyen müdürüne ellerin yanıt yazarken bir yandan müşterinin sorularını cevaplarsın.Bu sırada oturan müşteriyi uğurlarken sıradaki numaraya basarsın ve diger müşteri arkadan gelip oturmaya çalışırken bir şey soran müşteriyi göndermeye çalışırsın.Müdür aradan 3 dk gecmesine rağmen hazirlanacak 10 tane kredi kartı başvurusununda yarim saate kadar masasında olmasini ister.Ona cevabi ellerin yazarken diger yandan yeni gelen müşterinin dediklerini anlamaya çalışırsın.
Hala inatla çalan telefona cevap versemmi derken arkadan müşteri seslenir,benim numaram ne zaman gelecek.çalan telefona bakmaktan vazgecerek önüne oturan yeni müşterinin işlemine başlarsın.Eş zamanlı sağ elin mauseda müşterinin işlemini yaparken sol el önündeki kredileri hazırlamaya başlar.Müdürün verdigi 10 dk dan 5 i kalmıştır.çünkü bu sırada gelen bir maile acil cvp yazman gerektigi için önündeki müşterinin işlemi sırasında sağ elin maili de açar ki unutmayasın.Arkada bekleyen sabırsızın oflamalari sırasında saate bakar ve tüm bunları yapmaya çalisirken 5 dk gectigini farkeder acele etmen gerektigini düşünürsün Önündeki müşteri muhabbet etmeye çalışır. Hı hıı diyebilirsin dediklerini anlamadan.Çalan telefon susar susar tekrar çalar,arkadan biri seslenir telefonlar dönmesin arkadaslar bakın lutfen.Bu sırada önündeki müşterinin işlemini yapar kredilerini hazırlarsın.Kredi kartlarina sıra gelsin diye dua edersin……. vs vs vs bir bankacinin 5 dksini anlattim.eksik kalan cok sey vardir .eminim.klimanin altinda rahat rahat oturuyorsunuz daha ne istiyorsunuz diyenlere gelsin diyecemde okusalar da anlamayacaklardır eminim. Yasayan bilir…
Evet bir şube çalışanın çok kısa sürede neler yapabileceğini okuduk.Tüm bunları yapan bir bankacı verilen %100 büyüme hedefinide yapar!
Mobbinge de uğrar .Psikolojık baskıda görür.Nasıl olsa her tempoya alışık
Modern Köleler