KREDİ ALANA İFLAS SİGORTASI

yazar:

kategori:

Bankacılık sektörü şeytanın dahi aklına gelmeyecek yöntemlerle para kazanmanın peşine düştü. Masraflar konusunda eli kolu bankalar sigorta satışına ağırlık verirken, bir bankanın  kredi verdiği müşterilerini İFLAS SİGORTASI satması ise “bu kadar da olmaz”denilecek türden.
Pos sigortası, Her Eve Lazım Sigortası, Koruyucu Meleğim Sigortası, ATM Sigortası, KMH Güvencede Sigortası, Cüzdan Sigortası ve Işıldayan Gözler sigortası gibi akla hayale gelmeyecek sigorta türleri çıkartarak kar elde etmeye çalışan bankalar sonunda İFLAS SİGORTASI’da yaptı.
Yabancı sermayeli bir banka tarafından  uygulamaya konulan İflas Sigortası, bankanın ticari müşterilerine yapılıyor. Banka bu sigorta ile verdigi kredileri, firmaların iflas etmesi halinde güvence altına alıyor. Bankanın kendi güvencesi için müşterisine poliçe satması ise dünyada sadece Türkiye’de olacak bir olay olarak gösteriliyor.
SİGORTA HEDEFİ BUNALTTI
Öte yandan bankalar son 6 ay içiresinde bankacılıktan çok sigorta acentalığı yapar hale geldi. Kar marjının bazı poliçelerde yüzde 40’a ulaşması bankaların karlılık için bu ürenlere odaklanmasına neden oldu. Bu nedenle bankalar güvenlik görevlileri ve gişe personeli dahil tüm personele sigorta hedefi veriyor.
Facebook