EMEKLİ MAAŞ TARTIŞMASI SÜRÜYOR

yazar:

kategori:

SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK), emekli maaşlarının Ziraat Bankası yerine Denizbank’tan ödenmesine karar vermesi sektörde büyük bir tartışmanın başlamasına neden oldu. Diğer bankalar. bu karara itiraz ederek, ihalesiz yapılan uygulamaya tepki gösteriyorlar.
Cuma günü süpriz bir şekilde SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının Ziraat Bankası yerine Denizbank’tan ödenmesine karar verdi. Yapılan anlaşmaya göre, bundan sonra emekli olacaklar maaşlarını Denizbank’tan alacak. Ve eğer bu bankada kalmaya devam etmek isterse 300 TL prim ödenecek.
Ancak SGK’nin bu anlaşmasına hemen diğer bankalardan itiraz geldi.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir banka yöneticisi, SGK’nın bu kararının haksız ve adil olmadığını öne sürdü. Söz konusu bankacı, “SGK bu kararı her hangi bir ihale yapmadan ve diğer bankalardan teklif almadan dirent olarak Denizbank’a veriyor. Bu kabul edilemez: Ayrıca sözleşmede fesih maddesinin de olmaması kafaları karıştıran bir olay“dedi.
Bankaların SGK’nın bu kararına yasal yollardan itiraz edip etmeyecekleri ise şu an için kesinleşmedi. Ancak bankalar anlaşmanın alel acele yapılmasına da itiraz ediyorlar.
İşte bankaların itiraz nedeni:
Daha önce ödeme yapan Ziraat Bankası’nın tüm Türkiye’nin ilk ve ilçelerinde şubeleri vardı. Denizbank’ın 700 şubesi bulunuyor ve ağırlıklı olarak il merkezlerinde. Bu vatandaşında mağduriyetine neden olacak.
Denizbank şubelerinin olmadığı yerde işlemi PTT ile yapacağını söylüyor. Ağırlıklı yük PTT”ye verilecek ise neden bu iş için Denizbank seçildi?
Sözleşmede büyük şehirlerdeki bazı şubelerin emekliye hizmet vermeyeceği belirtiliyor. O halde vatandaş şube mi arayacak?
İHALE İLE ALAKASI MI VAR?
SGK’nın kararını eleştiren bir başka banka yöneticisi ise bu kararın Denizbank’ın 3.havalimanı için 500 milyon euro kredi vereceğini açıklamasından hemen sonra maaş ödemesini almasını manidar buldu.
Facebook