BANKALARI ZORLAYAN İSTATİSTİK

yazar:

kategori:

Son 10 yılda Türkiye öyle bir hale geldi ki, artık bankalar kredi verecek vatandaşı mumla arar oldu. İşte bankaların ve bankacıların işini zorlaştıran o müthiş istatistik!
75 milyon nufuslu Türkiye’nin 22 milyonu 18 yaşının altında olması nedeniyle bankaların işine yaramıyor. Yani hedef kitlesi değil. Geri kalan 53 milyon kişinin ise 6 milyonu yasal takipte.47 milyon kişinin 13 milyonunun ise halen bankalara olan borcundan dolayı ödemesi var ve yeni kredi alamıyor, geri kalan 33 milyon kişinin 9 milyonunun KKB”si geçmiş dönemdeki düzensiz ve geçikmiş ödemelerinden dolayı bozuk.Geriye kalan 25 milyon kişinin 14 milyonu 65 yaş üstü. 
KREDİ VERMEK İMKANSIZ
11 milyon kişinin ise en az 5 milyonunun hiç KKB kayıdı yok.  Yani geriye kalıyor sadece 6 milyon kişi. Bunların ise ne kadarının  ekonomik durumunun iyi ne kadarının kötü olduğu bilinmiyor. Yani bu kişilerin arasında bankaların kredi satabilme potansiyeline sahip çok az kişi olduğu sanılıyor. Bir çoğunun bankalardan para almak yerine bankalara para satan mevduat müşterisi olduğu biliniyor.
Bu verilere göre, bankaların uzun bir süre yeni kredi müşterisi bulması neredeyse imkansız hale geldi. 

Facebook