BANKACIYA KÖLE EĞİTİMİ

yazar:

kategori:

Yine aynı banka yine aynı zulüm.Bir süre önce müşterisini “kucağa düşen”olarak tanımlayan banka şimdi de kendi personeline verdiği eğitimde  iyi köle nasıl olunur onu anlatıyor. İşte açık tehdit ve mobbing içeren o eğitim:
AMİRİNİZİ İDARE ETMENİN YOLLARI:
“Sizin amirinize, amirinizin size bağımlı olduğundan daha fazla bağımlı olduğunuzun farkına varın. Çünkü kısa dönem geleceğinizin anahtarı amirinizin elinde. Amirinizin sizi her an kapıya koyma riskinin yanı sıra özellikle günümüz ekonomisi şartlarında sizi iletişim halkasına dahil etmeyerek veya en tercih edilebilir projeleri başkalarına vererek sizi dışlayabilir …
Dolaysıyla eğer amirinizle aranızdaki ilişkiyi idare etmezseniz mevcut pozisyonunuz uzun sürmeyecektir.Ya işten atılırsınız ya da siz çıkarsınız…”

Bu sözler hergün onlarca bankacının sudan sebeplerle kapı önüne konulduğu Türkiye’de eğitim notlarında yer alıyor. Bir banka tarafından personeline verilen eğitimde  tehdit dolu  sözler bankacıların bilinç altlarına yerleştiriliyor.
BU BİR TEHDİT!
Hukukçular  bu tarz ifadelerin açık bir şekilde tehdit içerdiğini dikkat çekiyorlar. Söz konusu banka bir süre önce personeline “müştiyi tehnada kıstırın“talimatı vermişti. Aynı banka ile ilgili geçen hafta ortaya çıkan bir başka eğitim notunda ise şubeye gelen personeli “kucağa düşen“olarak tanımlamıştı.

Facebook