HSBC’NİN SATIŞI YATTI MI?

yazar:

kategori:

HSBC Türkiye  Biriminin satışı arap saçına döndü. İNG’nin AHİM’in kararını gerekçe göstererek masadan kalktığı iddia ediliyor.İşte HSBC satışına yönelik son gelişmeler:
Yaklaşık 20 gün önce  satış sözleşmesinin imzalanmasına saatler kala  AHİM’den gelen Demirbank haberi ilme sekteye uğrayan görüşmelerin olumsuzlukla sonuçlandığı öne sürüldü.  HSBC’ye yakın kaynaklar,  İNG Bank’ın  Demirbank kararını gerekçe göstererek masadan kalktığını iddia etti. Yine iddialar arasında  İNG Bank’ın Türk Hazine’sinden garanti istediği ancak bu talebine olumlu veya olumsuz bir yanıt verilmedigi belirtildi.
Yaklaşık 800 milyon dolara satın almak üzere iken, mahkeme kararı ile masadan kalkan İNG’nin ilerde Demirbank ile ilgili tazminat davaları açılmayacağına ve lisansın iptal edilmeyeceğine dair bir garanti istediği kaydedildi.
HAZİNE YANIT VERMEDİ
Öte yandan İNG Türkiye yetkililerinin bu girişimine Hazine yetkililerinin her hangi bir yanıt vermemesi satış görüşmelerinde ciddi bir sorun olarak masaya getirildi. HSBC’nin önümüzdeki haftadan itibaren farklı alıcılarla yeniden temas kurması bekleniyor.
SATILMAZSA NE OLUR?
HSBC’nin satılamaması halinde bu kuruluşun faaliyetlerini küçülerek devam etmesi bekleniyor. İddialara göre, banka Türkiye birimini 800 milyon doların altında satmak istemiyor. Alıcılar ise Demirbank’ı gerekçe göstererek fiyatı düşürmeye çalışıyorlar. Bu nedenle HSBC’nin satışı belirli bir süre erteleyebileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Facebook