İŞTEN ATAN MÜDÜRÜNE DAVA AÇ!

yazar:

kategori:

Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün, bankacılık sektöründe son günlerde zoraki ve korkutarak istifaların arttığını dikkat çekerek, “Sizi istifaya sürükleyen kişilere kötü niyet davası açın”dedi.
 
Son bir ay içerisinde yüzlerce bankacı sudan sebepler gerekçe gösterilerek zorla istifa ettirildi. Kimisi korkutularak kimisi ise tehdit edilerek.  Tüm bu operasyonun kaynağı ise bankaların bölge müdürlükleri. Bir çok bankacı kendisine önerilen sadece tazminatını alarak istifasını verdi. Bankalar tazminata karşılık olarak da personelden “dava açmayacağına dair”bir belge imzalatıyor.
İmzalatılar bu belgelerin geçerliliğini ve büyük bir baskı ile karşı karşıya kalan bankacının nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlatan Mobbing ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Hüseyin Gün, bankacıların  imzaladıkları bu belgeye rağmen dava açabileceklerini söyledi.
Hüseyin Gün bu konuda şunları söyledi:
“Bankaların istifa istemek için personele iftiralar attığını görüyoruz.Özel sektörde iş güvenliğinin olmaması nedeniyle bir personel gözden çırkartılmışsa yapılacak bir şey yok. Ancak yinede direniş gösterilmesi gerekiyor.Kimse size iftira atamaz. Sudan sebepler iş aktinin feshi için yeterli olmadığından sizi korkutarak istifaya zorluyorlar. Zaten ellerinde yetirli belge ve bilgi olsaydı o tazminatı da vermeden işten atarlardı.”
NE YAPMAK GEREKİYOR?
Hüseyin Gün, bu durum ile karşı karşıya kalan kişilerin mutlaka yargıya gitmeleri gerektiğini söylüyor. Gün, “Sizin istifanızı isteyen kişilere karşı da kötü niyet tazminat davası açabilirsiniz. Açılan davalar her ne kadar kurum ile ilgili olsa da şahıs üzerinden yürütün. Altılan imza kesinlikle geçerli değildir. Baskı altında atılan bir imza var ortada. İmzalanan belge ve istifa hayatın olagan akışına aykırıdır: Nitekim mahkemelerde bunu görmektedir”diye konuştu. 
Facebook