BANKACILIKTA ERKEĞİN ADI VAR

yazar:

kategori:

Türkiye’de bankacılık sektöründe  erkek personel sayısı hızla azalıyor.2011 yılında banka ve şubelerinde çalışan personellerinde erkek ağırlığı olurken,  son dört yılda kadınlar çoğunluğu ele geçirdi. Ancak erkekler yönetimi elden bırakmıyor . İşte o ilginç istatistik:
Bankacılık sektörü her geçen gün biraz daha kadın mesleği haline geliyor.  Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, erkek personel sayısı hızla azalırken kadın bankacı sayısı da aynı oranda hızla artıyor.
Verilere göre, Haziran 2015 itibariyle Türkiye’de bankacı sayısı 2001 bin kişi. 2011 yılında kadın personel oranı yüzde 49.8 iken, erkek oranı yüzde 50.2’ydi. ancak bu tarihten itibaren erkek bankacı sayısı azalarak 2012 tarihi itibariyle kadınların oranı yüzde 50’nin üzerine çıktı. 2012 de yüzde 50.1 olan  kadın bankacı oranı bu yıl haziran ayında 51.5’e yükseldi. Erkeklerin oranı ise yüzde 48.5 oldu.

YÖNETİM ERKEK AĞIRLIKLI
Bankacılık son verilere göre adeta kadın mesleği haline gelirken ve erkekler azınlığa düşmesine rağmen  yönetimde erkek ağırlığı dikkat çekiyor.Halin bankaların üst yönetim ve yönetim kurulu, GM Yardımcısı, gurup müdürü ve bölge müdürü gibi ünvanların yüzde 93 gibi oldukça ciddi bir rakam erkeklerin kontrolünde.

Facebook