TÜRKİYE’NİN EN İLGİNÇ MOBBİNG DAVASI

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe mobbing davalarında adeta patlama var. Ancak açılan davalardan biri var ki, dünyada bir eşi benzeri dahi olmayacak türder. Bölge satış müdürünün kampayada başarısız olan portföye telekonferansta “batsın bu dünya”şarkısını söyletmesi davalık oldu. 
Gün geçmiyor ki, bankacılık sektörü ile ilgili “yok artık”denilecek türden bir haber gelmesin. Bu kez “yok artık”dedittiren haber Ankara’dan geldi. Yaklaşık dört ay önce yabancı sermayeli bir bankanın Ankara bölge müdürlüğünde geçen bir olay mahkemeye mobbinge delil olarak sunuldu.
Bir süre önce iş akti fesh edilen bayan bankacı mahkemeye başvurarak yoğun mobbinge maruz kaldığı ve bu nedenle psikolojik tedavi görmek zorunda kaldığını öne sürdü. Yine açılan bu davaya  son 6 ay içerisinde gördüğü iş kaynaklı psikolojik rahatsızlığından dolayı tedavisinin belgelerini sunan genç bankacı, yine o tarihte bölge satış müdürü tarafından bir internet uygulaması ürününün pazarlamasında başarılı olamadığı için satış müdürü tarafından yapılan ve çok sayıda pörtföyünde hazır bulunduğu tele konferansta “batsın bu dünya”şarkısını ceza olarak söyletildiğini öne sürdü.
Facebook