TURİZMİN UMUDU OKULLARIN GEÇ AÇILMASINDA

yazar:

kategori:

Kriz nedeniyle zor günler yaşayan turizm sektörü okulların kurban bayramı sonrası açılmasını resmen talep ettiler. Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma yapmaya başladı. Konu önümüzdeki günlerde bakanlar kuruluna getiriliyor.İşte okulların açılış tarihi:
Kurban Bayramı tatili 22 Eylül çarşamba günü öğleden sonra başlıyor. Okullar ise 14 Eylül’de başlayacak. Bu yıl son 10 yılın en kötü dönemini yaşayan turizmciler, okulların bayram sonrası açılmasını talep ediyor. Bu talebi Turizm Bakanlığı’na ulaştıran turizmcilerin gözü Milli Eğitim Bakanlığı’nda.
Milli Eğitim Bakanlığı’dan bir üst düzey yetkili, bu talebin Turizm Bakanlığı tarafından gündeme getirildiğini doğrulayarak, “Böyle bir ertelemenin hem iç turizm açısından hem de bayram trafiginin günler öncesine yayılacak olmasından dolayı yollardaki kazalar önlenecektir”dediler. 
Milli Eğitim Bakanlı yetkilileri, konunun önümüzdeki günlerde bakanlar kurulunun gündemine getirileceğini ve nihayi kararın buradan alınacağını da sözlerine eklediler. Bakanlar kurulu bu bu tavsiyeye uyması halinde okullar 14 Eylül’de değil de 27 eylül de açılacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
 
AREFE: 1/2 GÜN  23 EYLÜL ÇARŞAMBA
1. GÜN   24 EYLÜL PERŞEMBE
2. GÜN   25 EYLÜL CUMA
3. GÜN   26 EYLÜL CUMARTESİ
4. GÜN   27 EYLÜL PAZAR
 
Facebook