BANKALARIN MASRAF OPERASYONU

yazar:

kategori:

Bankalar bir süredir faiz dışı gelirlerini ortadan kaldıran BDDK, “Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in değiştirilmesi için girişimlerde bulunuyorlar.Bazı işlemlere ücret yeniden gelebilir.
Kasaya gitme parası, ATM’den para çekme gibi akla hayale gelmeyecek ücretler alan bankalar, bu keyfi davranışlarının önünü kesen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), “Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in değiştirilmesi için Ankara’da yeniden girişimde bulundular. 
Son iki aydır banka yöneticileri tarafından faiz dışı gelirlerinin azalmasından dolayı adeta isyan edilerek gündeme getirilen masraflar konusu bir kez daha hükümetin karşısına geliyor. Bankalar Birligi, bankalardan gelen bu tepkiyi hükümetin ekonomi yönetimine ileterek, olası bir krizde bankaların korunması için bu yönetmeliğin kaldırılmasını ya da esnek bir hale getirilmesini talep ettiler.
ESNETİLEBİLİNİR
Bankaların bu taleplerinin makul olduğunu ve zaten ekonomi soğutma tedbirleri nedeniyle bankaların ciddi zararg ördüğünü belirten bir banka üst düzey yöneticisi, BDDK’nın bu yönetmeliği gevşetmesinin artık zorunlu bir hal olduğunu ve bunun farkına kendilerinin de vardığını öne sürdü.
NELERDEN ALNIYOR?
1. Bireysel Krediler Tahsis Ücreti Ekspertiz Ücreti Taşınır ve Taşınmaz Rehin Ücreti 
2. Mevduat Hesap İşletim Ücreti Para Çekme Ücreti 
3. Para Transferleri Elektronik Fon Transferi Ücreti Havale Ücreti Swift Ücreti 
4. Kredi Kartları  Yıllık Üyelik Ücreti Ek Kart Yıllık Üyelik Ücreti Kart Yenileme Ücreti Nakit Avans Çekim Ücreti  
5. Diğer Kiralık Kasa Ücreti Kampanyalı Ürün ve Hizmetler Ücreti Fatura Ödeme Ücreti Arşiv – Araştırma Ücreti Onaya Bağlı Bildirim Ücreti Bakiye Sorgulama Ücreti Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yapılan Ödemeler
Üçüncü Kişilere Yapılan Ödemeler 
Facebook