BANKACILIKTA SON MODA EKRAN KAPAMA!

yazar:

kategori:

Yıllarca çalıştığınız bankanızdan bir sabah içeri giremiyorsanız veya girseniz bile ekranınız açılmıyor ise bilin ki, o gün işten atılmışsınız.Emekliliğini sadece 1 yıl kalmış bir şube müdürünün işten atılma öyküsü. İbretlik:
A.C 27 yıllık bankacı.
Son 7 yılı şube müdürlüğü ile geçmiş, Özel bir bankanın gişesinde başlayan bankacılık hayatı yaşadığı son olayla kabus gibi son bulmuş.
A.C’nin mektubu… Noktasına dahi değiştirilmeden aynen aktarıyoruz:
“Bankacılığı isteyerek  ve beğenerek seçtim.
20 yıl gerçekten çok yorucu olmasına rağmen mutlu ve huzurluydum.  2007 yılında şubemin bulunduğu bölgede şube müdürü olarak atandım.İlk iki yıl her şey çok güzeldi. Personelimle son derece uyumlu ve mutluyduk. Tüm kampanyalarda ilk 10’a giriyor sürekli olarak bölgeden teşekkür alıyorduk. Ancak 2011’den sonra her şey değişti, Daralan Pazar ile birlikte bize olan baskı arttı.
Siz baskının hep personele olduğunu yazdınız durdunuz.
Ya şube müdürlerine nasıl bir psikolojik taciz yapıldığını biliyormusunuz?
Bilemezsiniz çünkü bir şube müdürü kalkıp da bizde mobbinge ugruyoruz, bölge müdürü tarafından sürekli hakarete ugruyoruz diyemez..
Her sabah saat 8.30’da gelip gelmediğimiz kontrol altında  tutuluyor. Bunu izah edemeyiz. Çünkü adı üzerinde müdürsün ve bunu yansıtamazsın.
Bütün bunlar son iki yılda oldu.  Her gelen bölge müdürü bir şeyleri ispatlamak için baskıyı bizim üzerimizde kurdu.
Son toplantıda “siz nasıl yöneticisiniz personel çalıştıramıyorsunuz”diye bağırdı çağırdı.
Hiçbir gerekçe kabul etmeyen ön yargılı bir bakış açısına ne diyebilirsiniz?
Şubemin tüm hedefleri tutmasına rağmen  aptal bir sigorta satışında bölgesi birinci olmadığı için faturayı biz müdürlere kesti. Bu kampanyada bölge birinci olacak ve yurtdışına gidecek. Düşünün lütfen bir bölge müdürü yurtdışı tatili kazanacak diye hedefimiz olmamasına rağmen binlerce liralık sigorta yapmamızı istiyor.  Sizinde yazınızda belirttiğiniz gibi “çorabım güvencede”yi andıran gereksiz bir sigorta hedefinden dolayı uyarı aldım.
BÜYÜK ŞOK!
Ertesi günü geldiğimde odama girdim ve her sabah yaptığım gibi ekranımı açmaya çalıştım. Şifre kabul etmedi şifreyi yanlış girdiğimi düşünürken güvenlik gelerek ekranımın kapatıldığını bana teblig etti. Düşünebiliyormusunuz personeliniz olan güvenlik ekranınızın kapatıldığını ve eşyalarınızı toplamanız gerektiğini söylüyor.
Bundan daha büyük bir hakaret, bundan daha büyük bir üzüntü ne olabilir? 27 yıl gece gündüz demeden hizmet ettiğiniz bir bankadan bu şekilde kovuluyorsunuz. Emekliliğinize sadece 1 yıl kala. 
Demek ki bankacılık buymuş! Keşke bu meslege hiç girmeseydim de bu hakareti yaşamasaydım..
Yazıklar olsun bize bu hakareti yaşatanlara…


Facebook