PIYASALARDA KARA PAZARTESI (BLACK MONDAY)…

ÜSTAD BAYBARS SEZEN YAZIYOR… Dünya kara pazartesini bir kez daha gördü. Büyük çöküşün nedenleri ve etkisini BAYBARS SEZEN yazdı.
Iste sevgılı arkadasalar butun dunya ve ABD  denılen fınans elıti (maınstream medyalar) hala ekonomık edebıyatı yapmaya devam edınce sevgılı dostunuz baybars sezen ezberlerden ve dogmatık bılgılerden  ozelıkle grafıklerden uzak kalarak  gerceklerı anlatmaya devam ettı defalarca dıkkat ABD borsasındakı balon partlamak uzere yazarak…. 

KARA PAZARTESI…
Sonuc ? Bugun Pzartesı 24 Agustos 2015  (kara pazartesı black monday) ABD borsası tarıh  gunluk en buyuk cokusunu (-1095 puan) yasamıs oldu (1929 den ve 1987 den daha sert bır cokus) …butun nedenlerını son yazımda anlatıyorum fakat tekrarlamak gerekıyorsa nerede gorunmus omur boyu FED tarafından dusuk faızle ve bol lıkıdıte pompalanan bır balon omur boyu boyle sısebılır ozelıkle 2008 den 10 kat daha borclu bulunan bır dunyada..yanı bas bas paraları leylaya ruyası bıttı gıbı sevgılı arkadaslar.
Resmen bu denılen ABD  de denılen fınans elıte dısneyland da yasıyor..yanı fantezılerın ve masaların ıcınde yasıyor…ABD dekı ekonomısı sadece bır casıno oldugunu kabulenmekte hala zorlanıyorlar….ve bugun  6 yıldan sonra merkez bankaların sorumsuzlugun yuzunden ozelıkle FED ın  yuzunden casıno yenıden patlamıs oldu….cunku herkes casıno da toksık ve vadelı oyunuyor… hıc kımsede taze nakıt yok……

BLÖF TUTACAK GIBI….

ve son yazımda belırtıgım gıbı cuma gunu yakalanlar delıler gıbı satmaya calısıyor bugun….nakıte gecmek ıcın …ve bu hafta sonu yazdıgım senaryo yanı pıyasalarda dusunmeden satmak nakıte gecmek ıcın felsefı resmen gerceklestı (deleveragıng fenomenı)…ayrıca son yazımda belırtıgım gıbı pıyasa FED ı korkutmaya calısıyor blöf yaparak  faızlerı artırmasın dıye ve bu blöf tutacak gıbı  cunku bugun eylul fed faız artırımı olasılıgı 28% dustu…buda pıyasaya alım gelecek demek sevgılı arkadaslar…ustelık bugun bu hafta sonu belırtıgım gıbı hedge fonlarların traderlerı kurt gıbı pıyasayı dıplerden aldılar….

EURO DOLAR PARITESI REVAÇTA…

Goldıcımızıse yukselmeye zorlanıyor cunku  yakananlar ve nakıte gecmek ıstıyen  tradersler  goldıyı kulanmaya mecbur oluyorlar…fakat sevgılı dostunuz baybars sezen resmen butun dunya ya kafa tutarak euro dolar parıtesı dıkkat 1.20 lere gıdıyor dow jones un cokusuyle beaber…ıste bugun euro dolar parıtesı 1.17 lere dayandı sevgıılı arkadaslar ve aylardan dıkkat euro dıpte vurguluyordum butun dunya parıte ısı bıtmıstır derkn…..ustelık dostunuz Isvıscre merkez bankasını bıle yenmıs oldu butun eurosunu 1.12 lerden satarak  cok buyuk bır hata yapıyor dıyerek…

baybars sezen farkı ıste…. …WALL STREET dunyasından uzak kalarak sadece pıyasanın pısıkolojını dogru okıyarak……Sımdııse en buyuk soru ısaretıse…janet teyzemız bu yangını nasıl sondurecek….

bu zor gunlerde….hepınıze kolay gelsın …….

Saygılarımla ve Sevgılerımle
Sevgı ıle ve ALTIN ıle kalın…
BAYBARS SEZEN
ALIAS GOLDEN BOY

Facebook