MASKELİ BALOYA VEDA…

yazar:

kategori:

‘parasız adamlarla gezme! parası olanlar ile gezde şubeye mevduat getir”  denilen bir bankacı bayanın veda maili sektörün utanç belgesi haline geldi. Bankanın tüm üst yönetiminede giden işte o veda maili:
Yabancı sermayeli bir bankanın Antalya bölgesinin bir şubesinde çalışan G.G, pazartesi günü itibariyle düşük performas gerekçesiyle işten çıkartıldı. G.G aralarında bankanın tüm üst yönetimi de dahil olmak üzere tüm yöneticilere veda maili attı. 
İşte o mail:

Merhaba
2011 yılında direkt satış görevlisi olarak başladığım sonrasında takım liderliği ile devam ettirdiğim görevimden kitle bankacılığına geçişim ile birlikte yeni bir yön kazanan …..Bank. kariyerimi, psikolog harcamalarım maaşımı geçmeden mutlu bir hayata merhaba demek üzere noktalıyorum. 
Direkt satışta yapılanmaya gidiyoruz denilerek uygulanan son derece başarısız ve basiretsiz atamalar hem direkt satışta kalanlar hemde atama yapılanlar için adeta kabus dolu günlerin başlangıç niteliğini oluşturmuştu. basiretsiz diyorum çünkü yapılan değişikliklerle banka satış rakamlarının düşmesinin yanında Türkiye dereceleri yapan birçok arkadaşlarımız ise bu süreçte bankadan ayrıldı.
 
Son bir yılımı geçirdiğim Antalya K. şubede Mobing ve hakaret dolu günleri doyasıya yaşatan, ”parasız adamlarla gezme! parası olanlar ile gezde şubeye mevduat getir” diyebilecek kadar alçalabilen başta şube müdürü Y… hanıma, yetkimi onaylamayı unutacak kadar işe hakim F. A’a, yeminler edip sözünde durmayan E. D’a, İzin dönüşü tüm takım lideri arkadaşların sorunu ile ilgileneceğim deyip 1 yıldır cevap beklediğimiz E. K’na, hiçbir kurumda duyamayacağınız okuyanları hayretler içerisinde bırakan ve gazete manşetlerine haber olacak eğitim dökümanları hazırlayarak çalışanları yöneticilerin kölesi haline getiren müşterileri ise kucağa alın talimatı veren İK yı Allah’a ve ilgili kamu birimlerine havale ederken..

 
İK eğitiminden alıntı; 
”Amirinizle aranızdaki ilişkiyi idare etmezseniz mevcut pozisyonunuz uzun sürmeyecektir – ya işten atılırsınız yada…”
 
Çalışan bağlılığının neredeyse yok denecek kadar az olduğu bu bankadan ayrılmanın verdiği mutluluk ile sizlere de en kısa sürede mutlu olacağınız güzel günler diliyorum.
 
sevgilerimle..


Facebook