BÖYLE MÜDÜR DÜŞMAN BAŞINA!

yazar:

kategori:

1,5 Yıllık bir şubede 8 personel ayrılırsa ne olur? Normal bir ülkede, bankaya ve  o şube müdürüne  hesap sorarlar. Ya Türkiye’de?
Türkiye’de bankacılık sektörü artık baskının ve mobbingin merkezi haline geldi. Baskı ve mobbing bankaların genel müdürlüğünden şubelere gelene kadar şiddeti daha da artarak personele ulaşıyor.
Yabancı bir bankanın Antalya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bir şubede olanlar  dünya bankacılık tarihinde nadir görülecek bir vakka olarak kayıtlara geçecek cinsten. 
Daha önce çalıştığı bankadan 14 personelin aynı anda istifa etmeye kalkması nedeniyle görevine son verilen bayan şube müdürü  yine yabancı sermayeli bir bankanın Antalya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı şubeye müdür olarak alındı.
Normal bir personel alımında ayrıldığı bankanın İnsan Kaynakları’ndan neredeyse ayakkabı numarasına kadar alan bankanın  sözkonusu müdüre geniş yetkiler verilerek yüksek hedeflerin gerçekleşmesi beklendi. 
BASKI BAŞLADI
Söz konusu şubenin açılışı ile birlikte şube müdürü terörü de başlamış oldu. Şubenin açılışının ardından daha henüz 1.5 yıl geçmesine rağmen 8 personel ya işten atıldı, ya kendi gönlü ile ayrıldı. Bazıları ise tayin isteyerek başka bölgeye adeta kaçtı, 
Söz konusu müdür ile ilgili iddialar ise ciddi boyutta. Kendisinin de bayan olmasına rağmen çalışan bayanlara karşı talepleri dava konusu oldu. En son bir bayan personele , “akşamları çapulcularla çıkacağına zenginlerle çık şubeye müşteri yap” dediği iddia edilen müdür ile ilgili bankanın hiç bir işlem yapmamısı ise şaşkınlık yarattı.
ÇALIŞMA BAKANLIĞI NE YAPAR?
Söz konusu bankanın şubesinde meydana gelen adeta personel kıyımına Çalışma Bakanlığı’nın neden müdahale etmediği ise tartışma konusu haline geldi. Bu konuda görüşünü aldığımız bir yetkili, söz konu olay ile ilgili olarak bakanlığın müdahalesi için çalışanların suç duyrusunda bulunması gerektiğini belirtti. Yetkili, “ancak personel başka bankada iş bulamam diye korkuyor ve şikayetçi olmuyor. Burada esas sorun yasalar değil kötü muameleyle karşı karşıya kalan çalışanın korkmasıdır”dedi.

Facebook