BANKACININ SABAH TOPLANTISI

yazar:

kategori:

Bir bankacının psikolojisi nasıl bozulur? Bunu en iyi anlatan bir bankacının gözüyle “Sabah Toplantısı”. Bu toplantı size de tanıdık gelecek.
Haftada bir gün sabah 8.00 de herkes şubede olmak zorunda.Şube müdürü öyle istiyor.Oflaya Puflaya mecburen geliyorsunuz.Bu toplantılar bazen akşam 18:00 de yapılıyor .
Gelelim toplantının konusuna 
Müdür söze başlar 
-Arkadaşlar mesai saatlerine özen gösterelim herkes en geç saat 8.30 da şubede olsun.
operasyon servisi ile pazarlama arasında geçimsizlik istemiyorum.
(iyide müdür bu geçimsizliğin sebebi nedir? sorun istemiyorum demek sorunu bitirmiyorki.Sebebini öğren ve çözmeye çalış.Neden bunlar didişiyorlar zaten şubede toplam 6 kişisin )
-Şubemiz küçük ölçekli olmasına rağmen her ay 50.000 ile 60.000 tl arası kazanıyor .Fakat hedefleri hep geriden takip ediyoruz.
(Allahtan kork müdür şube para kazanıyor neyin peşindesin)
-Pos satışlarda çok geriyiz.İptal posları bile yerine koyamıyoruz.Sigorta satışları yavaş gidiyor.Bu hafta pos ve sigortalara asılalım.Kredilerde eridik.Geri ödemeleri yerine koyamadık .Limit boşluğu olan  müşterileri arayın kredi kullandırın.Tüketici kredi adetleri de çok düştü bu sayıyı hızla yükseltelim.Mevduat tarafı sıkıntılı ,Fon yapamıyoruz ,otomatik ödeme alamıyoruz ,vadesiz kaynak yaratamıyoruz ,Yeni müşteri kazanımımız yok.Kredi taksit gecikmeli müşterileri arayın taksitlerini yatırsınlar.Gişe yetkilisi arkadaşlar sizde hızlanın kendinize gelin .Pazarlamacıların ziyaret sayısı  çok az Bölge hepinizi yakından takip ediyor performans zamanı hiç biriniz ağlamayın arkanızda durmam Bölge müdürünün bu konuda affı yok vs vs uzar gider toplantı herkes aç susuz saat 8.55 olur Güzel bir haftaya başlamanın şevki ile herkes işinin başına gider,
Bu sözleri duyunca sanırsın şube bitmiş,personel yatıyor iş yapmıyor kapandı kapanacak. 
Hiç buraya kadar elinize sağlık tebrik ederim şube olarak şu kadar para kazandık güzel işler yaptık şu hedef kalemleri harika olmuş diyen müdürü gören personel sayısı çok çok azdır .
Bankaya deve yükü para kazandıran bir şubenin başında boza pişirmeye gerek varmı ? para kazandırıyorsa dokunmayın kazandırmaya devam etsin .personelin balansını bari bozmayın Hedefler tutmuyorsa bu karlılık nasıl oluyor .Önemli olan para kazanmak değilmidir?
hedefleri %100 tutturan bazı şubeler karlılık yaratamayıp tebrik alıyor ama karlılıkta iyi olan bir şube hedefler tutmadı diye fırça yiyebiliyor o zaman hedeflerde bir terslik yokmu?

Facebook