ÇİNLİLER BİLE HAYRAN KALDI

yazar:

kategori:

Türk bankacılık sektörü dünyada en ağır ve en ucuz iş gücünün olduğu Çin’e bile cazip geldi. Tekstilbank’ı alan Çinliler’den sonra yeni bir Çinli banka Türkiye’ye geliyor. 
Türkiye’de yapılan bankacılık model olarak dünyanın hiç bir ülkesinde bulunmuyor. Gerek ücret politikası gerekse çalışma koşulları nedeniyle Türk bankacılık sistemi yabancılar için halen cazip. Piyasanın daralmasına rağmen az adamla çok iş yaparak karını arttıran Türk bankaları, Çinliler için bile cazip hale geldi.
Bugüne kadar en ucuz ve en ağır iş gücünün bulunduğu gerekçesiyle bütün ülkeler Çin’e giderken, bu ülke de kendisinden bile cazip olan Türkiye’ye geliyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yarın Bank Of China ile görüşmeye hazırlanıyor.

Bank of China ile görüşmeleri olduğunu belirten BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, “Lisans alımı ile ilgileniyorlar. Görüşmenin Bank of China’nın Başkan Yardımcısı düzeyinde olması ve geniş bir ekip ile bu işe zaman ayırıp geliyor olmaları, işe çok ciddi baktıklarını zaten ortaya koyuyor. Türkiye’ye ayırdıkları çok büyük kaynak olduğunu söylüyorlar” dedi.
“TÜRK BANKALARI İLE İLGİLENEN İKİ ÇİNLİ GRUP VAR”

Türk bankacılık sektörü ile ciddi olarak ilgilenen Çinli 2 grubun olduğunu aktaran Akben, bunların Bank of China ile Tekstilbank hisselerini alan Commercial Bank of China Limited (ICBC) olduğunu söyledi. Türk bankacılık sektörünün halen güvenli bir seviyede olduğuna işaret eden Akben, bunun da yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini, bilhassa belirsizlik ortamı ortadan kalktığında Körfez tarafından sermaye akışının devam edeceğini düşündüklerini ifade etti. Akben, Körfez tarafında bir sermaye birikimi olduğunu, bu taraftan Türkiye’ye özellikle katılım bankacılığı alanında bir ilgi olduğunun altını çizdi.

Facebook