ÇİNLİ BANKACI DAHA AZ ÇALIŞIYOR

yazar:

kategori:

Çinlilerin Türkiye’de banka alma isteğinin arkasında yatan neden belli oldu. Yapılan araştırmaya göre, Türk bankacısı, dünyanın ucuz iş gücü Çin’deki bankacılardan daha fazla çalışıp daha az tatil yapıyor.
Son dönemde Çinliler’in Türk bankacılık sektörüne ilgi göstermelerinin arkasında Türk bankacısının daha çok ve daha ucuz çalıştırılmasının yattığı belirtiliyor. Çin’de bankacıların mesaisi 8 saati geçmezken yılda ortalama 25 gün tatil yapıyorlar. Ayrıca Çin’de bankalar pazartesi günü de kapalı. Bu nedenle Çin’deki bankacılar Türk meslektaşlarından daha az çalışıyorlar.
BDDK Başkanı’nın açıkladığı iki Çinli bankanın daha Türkiye’de lisans peşinde olması bankacıları sevindirmedi. Tam tersi dünyada en çok çalışan meslek grubu oldukları ortaya çıktı. 
BANKA MESAİLERİ
Çin’de bankalar haftanın sadece 4 günü çalışıyor ve kapılarını sabah 08.00’de açıyor.saat 12.00’de öğle yemegi arası veren bankalar saat 1.7.00 olduğunda kepenk kapatıyor. Çin’deki mevcut yasalar bankacıların bu saatten sonra bankada çalışmasını yasaklıyor. Yani bankacıyı şube müdürü saat 17.00’den sonra ne bir dakika fazla tutabiliyor ne da sokaklara gönderip kart ve kredi pazarlaması yaptırabiliyor. Hele emlakcı ziyareti ise Çinli bankacıların hiç bilmediği bir uygulama.
Çinli bankacılar Türk meslektaşlarına oranla daha fazla tatil de yapıyorlar. Çinli bankacılar 2015 yılında yaklaşık 25 gün bayram sebebiyle tatil yaparken Türkiye’deki bankalar bu yıl sadece 14 gün tatil yapacak.
TÜRK BANKACISI ÇİN’DE BİLE YOK!
Dünya Çin’i düşük maaşla daha fazla çalıştıran bir ülke olarak bilirken, Çinli finans şirketleri Türkiye’deki çalışma şartlarını ve bankaların kar marjlarını öğrendikten sonra ülkemizi tercih etmeye başladıkları öne sürülüyor.
ÇİNLİ BANKACILARIN BU YIL Kİ TATİLLERİ


Facebook