30 BANKAYA TÜKETİCİ İNCELEMESİ

yazar:

kategori:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı  tüketici kanununa muhalefet eden bankaları yakın takibe aldı. Bakanlık 30 bankada birden inceleme başlattı. Bankalar bu incelemeden de rahatsız oldu.
Bir süre önce tüketici kredilerinde açıklanan faizin dışında ücret uyguladıkları için 3 bankaya verdiği ceza ile gündeme gelen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu incelemesini genişletiyor. Bakanlık 30 bankada müfettişleri 30 bankaya birde büyük bir inceleme başlattı.
Gümrük Bakanlığı’na bağlı Tüketicinin Korunmasıve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen incelemelerin bir ay içerisined tamamlanması bekleniyor. Bakanlık müfettişleri özellikle basında  ve tüketici şikayet sitelernde çıkan şikayetleri dikkate alarak incelemelerini sürdürüyor.
YİNE SORUN ÜCRETLER
Bankaların bir kez daha incelemeye girmesinin ana konusu faiz dışı alınan ücretler. Yasal olarak belirlenen hesap işletim ücretlerinin dışında halen bazı bankaların değişik adlarda ücret alması, tüketici kredileri kullandırılırken farklı ürünlerin zoraki satışı  bir kez daha bankalara büyük ceza getirebilir.  Gümrük Bakanlığı yetkilileri, şu anda bu çalışmanın 30 bankada birden sürdüğünü resmen açıkladı.
EMEKLİ PROMOSYONU DA GÖZALTINDA
Bu arada geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve son bir kaç yıldır bankalar tarafından emeklilere ulgulanan promosyonda gözaltına alındı. Bakanlık müfettişleri bu promosyonun karşılığında emekliye imzalatılan kredili mevduat hesabı açılışını inceliyorlar. Bir bakanlık yetkilisi, mevcut yasalara göre bankaların bu promosyonun şartlarını açık bir şekilde ifade etmemesinin 6502 sayılı kanuna aykırı olduğunu öne sürdü.
Facebook