BANKANIN İMAM KREDİSİ OLAY OLDU

yazar:

kategori:

Diyanet görevlilerine bir bankanın faizli kredi vereceğini gösteren ilan kağıdı bir anda polemiğe neden oldu. Her fırsatta faizin haram olduğunu iddia eden imamlara faizli kredi Türkiye’nin gündemine oturdu.
Diyanet görevlilerine bir bankanın faizli kredi vereceğini gösteren ilan kağıdı bir anda polemiğe neden oldu. Banka, düzenlediği ilanda Diyanet-Sen üyesi imamlara faizli kredi verdiğini söylüyordu. Olayın büyümesi üzerine Diyanet-Sen yönetimi bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada bankanın düzenlediği formdan haberleri olmadığı ve kendilerinden teyit alınmadığı belirtildi. Din görevlileri, bankanın müşteri çekmek adına böyle bir yolu tercih ettiğini söyledi. El ilanını sosyal medyaya BBP’lilerin yaydığı öne sürüldü.

Başta sosyal medya olmak üzere bir çok yerde Memur-Sen Konfedarasyonu’na bağlı imamların oluşturduğu Diyanet-Sen üyelerine faizli kredi verildiğini gösteren el ilanlarına rastlandı. El ilanlarında 1000 TL’den 30.000 TL’ye kadar din görevlilerine faiz verildiği ayrıca faiz oranları gösteriliyordu.

KENDİLERİNDEN TEYİT ALMADAN FAİZLİ KREDİ İLANI HAZIRLAYAN BANKAYI SUÇLADI

İlan kısa sürede sosyal medyada yayıldı. İlanı görenler “Faiz haramdır” diyen din görevlilerinin faizli kredi almasına tepki gösterdi. Tepki kısa sürede büyüyerek Diyanet Başkanlığı’na kadar uzandı. Konuyla ilgili olarak kendini savunan Diyanet-Sen yönetimi kendilerinden teyit almadan faizli kredi ilanı hazırlayan bankayı suçladı. El ilanlarının kendilerine danışılmadan ve teyit alınmadan hazırlandığını söyleyen Diyanet-Sen görevlileri, kafalardaki soruları gidermek için bir açıklama yaptı.

DİYANET-SEN’İN HİÇBİR TALEBİ OLMADIĞI TAMAMEN BİLGİSİ DIŞINDA OLDUĞU BELİRTİLDİ

Memur Sen’e bağlı Diyanet-Sen (Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası) yönetimi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi. “Diyanet-Sen’in hiçbir talebinin olmadığı, tamamen bilgimiz dışında yapılan bir çalışma olduğunu kamuoyuna önemle sunuyoruz. Yapılan görüşmeler neticesinde formu düzenleyen bankanın bu çalışmaları teyit almadan yapması münasebetiyle bütün üyelerimizden özürleri istenmiştir.
Facebook