BANKACILIKTA PERFORMANS FACİASI KATLİAMA DÖNÜŞTÜ

yazar:

kategori:

Özel bankaların yılın son aylarına yaklaşırken performans gerekçesiyle personel çıkartmaları devam ediyor. Haftanın son günü de 100’e yakın bankacının işine “düşük performans”gerekçesiyle son verildi.
Bankacılık sektöründe personel çıkartmalar hızlandı. Eylül ayından bu yana aralıksız süren çıkartmalar yılın son üç ayında daha da hızlandı. Haftanın son işlem gününde yabancı sermayeli bir banka yaklaşık 90 personelinin işine son verdi. Gerekçesi performansının düşük olması. İşten çıkartılan bazı bankacıların iddiası ise oldukça ilginç. Zira, 10 yıllık bankacı M.K işten çıkartılanların büyük bölümünün banka tarafından yüksek maaşlı olduğu gerekçesiyle çıkartıldığını iddia etti. 
M.K yaklaşık 10 yıldır tüm hedeflerini tutturduğunu belirten M:K, “son üç ayda ilave hedefler nedeniyle adeta bize tuzak kuruldu ve düşük performanstan işten çıkartıldık”dedi.
DAVA SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ
İşten çıkartmalar hızla artarken, açılan işe iade davalarında da büyük artış var. Bankacılar daha önce bankanın “dava açarsan hakkında kötü referans veririz”tehdidine rağmen dava açmaya başladılar. Son 1 ay içerisinde sadece İstanbul’da  çeşitli iş mahkemelerinde yaklaşık 300 işe iade davası açıldı. yine işe iade davalarının en çok açıldığı bölge olarak da İzmir ve Antalya karşımıza çıkıyor. İzmir’de haksız işten çıkartılma davalarındaki fazlalığa karşın Antalya bölgesi en çok mobbing davası açılması ile dikkat çekiyor.
DİREKT SATIŞ
Bankalar personel çıkartma operasyonunu hızla sürdürürken, bir yandan da asgari ücret artı primle çalışan yüzlerce DİREKT SATIŞ personelini işe alıyor. Bankaların son 1 yılda şubelerdeki personeli azaltarak primle çalıştırdığı direkt satış personeline ağırlık verdiği görülüyor.