YKB CEO’SU AÇIKALIN: HEDEFİMİZE ULAŞTIK!

yazar:

kategori:

Bankalarının 9 aylık bilançosunu değerlendiren Faik Açıkalın, 9 ayda başarılı bir performans sergileyerek hedeflerine ulaştıklarını söyledi. 
2015 başından bu yana kredi ve mevduat alanındaki büyümesini sürdüren Yapı Kredi’nin toplam kredileri 216.9 milyar TL’ye, toplam mevduat hacmi ise 136.3 milyar TL’ye ulaştı. Bankanın toplam gelirleri ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 17 artarak 7 milyar 326 milyon TL’ye yükseldi. Yapı Kredi, 2015 yılı ilk dokuz ayı konsolide net kârını 1 milyar 274 milyon TL olarak açıkladı. 
Uygulanan Akıllı Büyüme stratejisinin olumlu sonuçlarını alarak sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeye devam ettiklerini belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın şu değerlendirmede bulundu: 
“Yılın ilk 9 ayında başarılı bir performans sergileyerek odaklandığımız alanlarda hedeflerimize ulaştık. Kaynaklarımızı verimli kullanarak ve katma değeri yüksek alanlara odaklanarak hem krediler, hem de mevduatta pazar payımızı genişlettik. Nakdi kredilerimizi yılın başından bu yana yüzde 22 artırarak 153.7 milyar TL’ye, gayrinakdi kredilerimizi de yüzde 30 yükselterek 63.2 milyar TL’ye ulaştık. Böylece toplam kredi hacmimizi yüzde 24 artırarak 216.9 milyar TL’ye çıkardık. Aynı dönemde nakdi kredi pazarında payımızı da 24 baz puan arttırarak yüzde 10,5’e yükselttik. Bireysel ihtiyaç kredilerinde çeyreksel bazda yüzde 9, KOBİ kredilerinde ise yüzde 7 büyüme elde ettik. Toplam mevduat tarafında da sektörün 7 puan üzerinde bir performansla yüzde 27 artış sağladık ve toplam mevduat hacmimizi 136.3 milyar TL’ye, pazar payımızı ise yüzde 10.5 seviyesine ulaştırdık.” 
Kaynak çeşitlendi

Yapı Kredi olarak büyük önem verdikleri fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusunda da başarılı bir performans sergilediklerini kaydeden Açıkalın, “Eylül ayı sonunda 17 ülkeden 38 bankanın katılımıyla 1.2 milyardolar sendikasyon kredisi sağladık. Reel sektörün dış ticaret işlemleri için kullandırılacak bu kaynağı geçen yıla oranla maliyet düşüşü sağlayarak, yüzde 101 oranında yeniledik. Aynı zamanda, bono ihraçları, orta vadeli tahvil programı ile fonlama tabanımızı çeşitlendirmeyi sürdürdük” dedi.

Facebook