BANKALARI KİLİTLEYEN VİRÜS

yazar:

kategori:

Dolandırıcılık  bankaları adeta kilitledi. Bankalar adına vatandaşlara gönderilen virüslü “hesabınızdan para çıkışı olmuştur”mesajları binlerce vatandaşın şubelere koşmalarına neden oldu.
Dolandırıcılar önce cep telefonlarına ‘’Sayın müşterimiz. Banka hesabınızda şüpheli işlem hareketi olmuştur. Kontrol etmek için is.gd/BUZyb2 adresine tıklayarak giriş yapmanız gerekmektedir’’ mesajı gönderiyor.

Bu mesajı alan ve verilen adrese giren kişilerin bilgisayarına virüs bulaştırılarak bilgileri elde ediliyor. Antivirüs programı aşılamadığı taktirde ise kişiler yönlendirilerek, özel bilgileri isteniyor. Hesabındaki şüpheli işlemi kontrol ettiğini zanneden vatandaşların bilgileri alınarak internet üzerinden hesapları boşaltılıyor. Dolandırıcıların is.gd/NlnWCJ– adresini de aynı amaçla kullandıkları belirlendi.
BANKALARI KİTLEDİ
Son bir hafta içerisinde bu virüslü mesaj yüzbinlerce vatandaşa cep telefonu aracılığı ile gitti. Bazı vatandaşlar linke tıklayarak bilgisayar veya cep telefonuna virüs bulaştırırken, anlamayanlar ise ya şubeye koştu ya da bankaların call center merkezlerini aradı. 
Son bir hafta içerisinde üç büyük bankanın bu mesajdan dolayı on binin üzerinde cağrı aldığı belirtiliyor.
Facebook