Eyvah” Piyasada mandalina bollaşacak!

yazar:

kategori:

Rusya şimdi de zararlı madde bulduğu için 20 bin ton mandalinayı Türkiye’ye iade etti. Tıpkı domates ve çilekte olduğu gibi iade edilen mandalina da Türkiye’de satılacak. 
Rusya Tarım Kontrol Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Türkiye’den Novorossiysk Limanı’na getirilen 20 ton mandalinayı kontrol ettiklerini, sağlıksız oldukları gerekçesi ile girişine izin vermediklerini belirtti.

Alekseyenko, “Bölgede laboratuvar ortamında yapılan incelemelerde, mandalinada tehlikeli haşaratlardan sayılan Akdeniz sineği tespit edildi. Bu gerekçeyle 20 ton ürünün Türkiye’ye geri gönderilmesine karar verdik.” dedi.

Alekseyenko, 26 Ekim’de de benzer gerekçeyle 24,5 ton mandalinayı Türkiye’ye iade ettiklerini 
İADE EDİLEN PAZARA
Rusya son bir yıldır yoğun analiz uygulaması başlattı. Gümrük kapısında yapılan analizde içinde zehirli kimyasal bulunan sebze ve meyveleri hemen iade ediyor.
İlginç olan ise bu iade işleminden hemen 2 ya da üç gün sonra o piyasada bir anda o üründen bol miktarda ucuz fiyata bulunuyor. İddialara göre, iade edilen ürünler imha edilmiyor iç payasada ucuz olarak satılıyor. Bu nedenle mandalinaya dikkat!
Facebook