HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİT!

yazar:

kategori:

Son dönemde binlerce çalışanını kapının önüne koyan bankalar, yeni personel alımını farklı bir atmosfer yaratarak yapıyor. Bankaların İnsan Kaynakları adeta imaj yarışına girdi. İşte bankalar ve İnsan Kaynakları’nın tanıtımı:
Bankacılık sektöründe çalışanlar belkide son 15 yılın en zor dönemini yaşıyor. 2001 yılındaki büyük krizde dahi yaşanmayan baskı ve işsizlik son 6 aydır bankacıların peşini bırakmıyor.
Henüz resmi olmayan verilere göre, sadece son 3 ayda yaklaşık 3 bin bankacı işinden oldu. Bu rakamların kesin olarak bilinmemesinin en büyük nedeni, bankaların  çıkarttıkları personel kadar yerine hemen Call Center ve direkt satış personelini işe alması gösteriliyor. Bu da Türkiye Bankalar Birliği ve BDDK’daki  çalışan personel sayısında dikkat çeken bir değişime ugramamasına neden oluyor. 
Nitekim son üç aylık verilere göre, bankacılık sektöründe personel çıkartılmadı tam tersi yaklaşık 500 kişi daha işe alındı. 
Bunun nedeni ise diket ve telefon satış personelinin de sayılması. Bankalar yüksek maaşlı personeli işten çıkartarak yerine asgari ücret ve primle çalışan personel işe alıyor.
İNSAN KAYNAKLARI SAVAŞI:
Bankalar bir yandan personel çıkartırken diğer yandan da İnsan Kaynakları aracılığı ile yeni personel alımı için oldukça ilgi çekici çalışmalar yapıyor.
DENİZBANK:

Son dönemde halkla ilişkiler konusuna ayrı bir önem veren banka, hazırladığı insan kaynakları videoları ile dikkat çekiyor. Denizbank’ın gişeden şube müdürlüğüne kadar yükselişi anlatan kariyer videosu çok sayıda yeni mezunların bu bankaya iş için başvurmasına neden oldu. 
YAPI KREDİ BANKASI:

Son dönemde sendika ile yaptığı toplu sözleşmesi ile hedef baskısını daha insani boyutlara çeken bankanın İnsan Kaynakları, yeni bankacı adaylarını “Hayallerinin peşinden git”diye sloganla karşılıyor. Yapı Kredi Bankası İnsan Kaynakları, yeni mezunların olduğu kadar profesyonel tecrübeli bankacıların da en fazla CV yolladığı bölüm olarak dikkat çekiyor.
Yine Bankanın insan kaynaklarının bir başka projesi olan Heros Clup ise gençlere staj ve part-time çalışma olanağı sağlamayı amaçlıyor.
TEB:

Yine istikrarlı trendi ile müşteri memnuniyeti konusunda önde gelen bankalardan olan TEB, “Akıl Fikir Kampüsü” ile gençlerin egitim merkezi Saklıköy’de  aklını çelmeye çalışıyor.  Burada TEB üst düzey yöneticileri ile tanışıp onlardan eğitim almayı vaad eden banka İnsan kaynakları özellikle gençler tarafından ilgi görüyor.
AKBANK:

Akbank İnsan kaynakları ise adeta tok satıcı havası ile iş arayan elemanları oldukça soğuk bir internet sitesi girişi ile karşılıyor. Banka gişe yetkilisi ve çağrı merkezi elemanlarını bu site üzerinden yapılan başvurularla belirliyor.
İŞ BANKASI:
İş Bankası sektörün tam bir patronu edasıyla hareket ediyor. İlanlarla açtığı sınavları duyurup yetiştirilmek üzere elaman alıyor. Yine iş güvencesinin yüksek olduğu yolunda görüş ile yeni mezunların özel ilgisini üzerinde toplayan banka olarak karşımıza çıkıyor.

Facebook