GÖSTER CEP TELEFONUNU GİR STADA!

yazar:

kategori:

PASSOLİG’de bir dizi yenilikler geliyor. Cep telefonu ile stada girilebilecek, kombineler gitmediği gün yerini satabilecek. İşte son yenilikler:
Telefonu gösterip maça girme imkanı olacak
Anayasa Mahkemesi’nin Passolig’in iptali için yapılan başvuruyu reddettiğini, ancak gerekçeli kararını henüz açıklamadığını belirten AKTİFBANK Genel Müdürü Serdar Sümer, Aktif Bank iştiraki olan Passolig’de sistemi iyileştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını açıkladı.
Şu anki çalışmanın stadlara girişi kolaylaştırmaya yönelik olduğunu belirten Sümer, “İdealimdeki yapıda aplikasyonlar aracılığıyla, başvuruyu çok kolay hale getirmek var. Akşam yemek yerken maça gitmek isteyen bir kişi, hemen cep telefonundan internete girmeden, aplikasyonu kullanarak başvuru yapacak. İİkinci adımda fotoğrafını çekecek ve statta telefonundan göstererek maçı izleyebilecek. Şu anda Androit bu uygulamaya izin veriyor ancak Apple de sistem uygun değil. Telefonu gösterip maça girme imkanı olacak” dedi.
Türk kulüplerinin Avrupa liglerindeki karşılaşmalarında, yasal zorunluluk olmamasına rağmen Passolig uygulanmasını istediğini ifade eden Sümer, “Nedeni de sistemin çok iyi çalışması ve güvenli olması. Bugün Fransa da yaşanan olay var. Orada bir eylem, canlı bomba örneği bir anda bütün yapıyı temelden sarsar. 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’la Passolig benzeri bir sistemi kurmaya yönelik görüşüyoruz. Suudi Arabistan da Passolig’e ilgi duyuyor. Muhtemelen 3 büyük stadı güvenli stad haline getireceğiz” diye konuştu.

Kombine sahibi gitmediği gün koltuğunu satabilecek
Sümer, kombine sahiplerinin gitmedikleri maçlarda yerlerini satıp gelirinden yararlanmasının da önünü açacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Siz maça gidemiyorsunuz, yerinize başkasını da gönndermek istemiyorsunuz. Kulübe diyorsunuz ki benim bileti sat. Satılan biletten siz de payınızı alıyorsunuz. Bu kombine sahiplerini çok rahatlatacak. Çünkü belki sadece 3-4 maç için kombine alıyor. Bu uygulama kombine sahibi gitmediği zaman o koltuğun boş durmamasının önünü açacak. Hem kulübe gelir sağlayacak, hem de kombine sahibine. 8 yıl boyunca iyileştirmeler sürecek.”

Facebook