ANTİDEPRESAN BANKACININ İLACI OLDU

yazar:

kategori:

OECD’nin ‘Bir Bakışta Sağlık 2015’ (Health at a Glance) raporu açıklandı.Türkiye’de her 1000 kişi başına günlük 35 doz antidepresan tüketimi var. Banka ve finans sektörü çalışanları antidepresanı en çok kullanlar arasında.
 
OECD, (Health at a Glance) “Bir Bakışta Sağlık 2015” raporunu açıkladı. Türkiye ile ilgili ilginç rakamlar var. En dikkat çekici olanlardan bir tanesi şu: Türkiye’de her 1000 kişi başına günlük 35 doz antidepresan tüketimi var.
Karşılaştırmalı verilere göre OECD-28 ülkelerinde 2000 yılında 1000 kişi başına düşen antidepresan tüketimi günlük 31 dozken bu rakam 2013’te 58 doza çıktı. Türkiye’nin 2000 yılı verisi yok bu nedenle karşılaştırma yapılamıyor ama Türkiye’de de (2013 ) 1000 kişi başına düşen antidepresan miktarı günlük 35 doz. Son iki yılda ise bu rakamın ciddi anlamda bir artış gösterdiği belirtiliyor.
BANKACILAR YOĞUN KULLANIYOR
Antidepresan tüketimi Türkiye’de en çok finans sektöründe kullanıldığı öne sürülüyor. Bankacılık sendikası  BASISEN tarafından yapılan bir araştırmada, Türkiye’de banka çalışanlarının yüzde 70’inin antidepresan kullandığı, bankacılık sektöründe evlilikleri sona eren çiftlerin günden güne arttığı tesbit edilmişti.
NEDENİ HEDEF BASKISI
Bankacılık sektöründe antidepresan kullanımının artmasında en büyük faktörün hedef baskısı olduğu da belirtiliyor. Özellikle banka bilançolarında son iki dönemde azalan karlar, banka personeline yönelik baskıların ciddi boyutta artmasına neden oldu.

Facebook