BANKALARIN DERDİ YÜKSEK KİRA

yazar:

kategori:

Son çeyrekte karlarında düşüş görünen bankalar personel çıkartmadan  sonra şimdi de KİRA  OPERASYONU yapıyor.  Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki şubelerin kiralarını düşürmeye çalışıyor. Cadde üstündeki o lüks bankaları artık sokak aralarında görebiliriz.
 
FED’in parasal genişleme politikası ile son 10 yılda büyük paralar kazanan ve bu kazançla birlikte lüks plazalarda oturup en en gözde caddelerde şube açan bankalar artık bundan vazgeçiyor. Kamu bankalarının dışında kalan 3 büyük özel banka İstanbul, İzmir ve Ankara dışında kalan şubelerinin kira giderini düşürmek için harekete geçti.
Emlak Danışmanı Sibel Sulcan, bankaların daha düşük ve sokak aralarında şube arayışına girdiğini belirterek, “Öncelikle cadde üzerindeki şubelerin kiraları gerçekten çok yüksek. Bu da bankaları artık rahatsız etmeye başladı. Mal sahibinin kira indirimi yapmaması halinde  ana caddede olmayan ancak yarı fiyatına kiralık yerler ile müşterimizi görüştürüyoruz”dedi.
İYİ MÜŞTERİ BANKALAR
Bankaların mülk sahibi için vazgeçilmez bir kiracı olduğunu da dikkat çeken Sulcan, “Genelde mülk sahipleri bankalar çıkmasın diye kira indirimi yapıyor ama halen indirim yapmayan çok sayıda kişi var. Şu ana kadar anlaşmamız olan bankanın Türkiye genelinde 200’ün üzerinde yer değişikliği yapmamız mümkün görünüyor”diye konuştu.
KİRALAR ÇOK YÜKSEK
Büyük şehirlerin dışında kalan banka şubelerinin kira giderinin gerçekten çok yüksek olduğu da dikkat çekiyor. Özellikle ilçe merkezlerinde bulunan şubelerin  gelirlerinin düşmesi ile birlikte kira giderleri en büyük sorun olarak ortaya çıkıyor. Bankalar bu gideri düşürmek amacıyla “kira operasyonu”başlattı
Facebook